Τετάρτη 24 Μαΐου 2023

Σε σχολείο της Αθήνας! Πρωτοφανές: Δασκάλα δημοτικού σχολείου έβαλε σε μαθητές ταινία ερωτικού περιεχομένου που προωθεί την ομοφυλοφιλία



Δασκάλα δημοτικού πρόβαλε σε παιδιά 10 ετών ερωτική ταινία που προωθούσε την ομοφυλοφιλία!

Η υπόθεση άρχισε να αποκαλύπτεται όταν οι γονείς ενός αγοριού διαπίστωσαν μια έντονη αλλαγή στη συμπεριφορά του, καθώς είχε μπερδευτεί από όσα είχε δει στην ταινία.

Το παιδί είπε στους γονείς του τι είχε γίνει και η υπόθεση πήρε το δρόμο της δικαιοσύνης.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Δημοκρατία, στην οποία δόθηκαν τα στοιχεία της καταγγελίας και αποκάλυψε την υπόθεση, σε δημοτικό σχολείο της Αθήνας, μία δασκάλα αποφάσισε να προβάλει μία ταινία ερωτικού περιεχομένου στους μαθητές της, η οποία επιβράβευε την ομοφυλοφιλία.

Η εν λόγω ταινία περιείχε σκηνές με ερωτικές περιπτύξεις 12χρονων αγοριών σε τουαλέτες.

Οι γονείς σοκαρισμένοι διαμαρτυρήθηκαν για την αντιπαιδαγωγική μορφή της ταινίας, καθώς και την υποβολιμαία προπαγάνδα υπέρ της ομοφυλοφιλίας σε ανήλικα παιδιά.

Επίσης, σημείωσαν στην εφημερίδα Δημοκρατία ότι η προβολή της ταινίας έγινε χωρίς την παραμικρή διεπιστημονική προσέγγιση ή την προηγούμενη πληροφόρησή τους «για τέτοιου είδους ευαίσθητα, καίρια και ακανθώδη ζητήματα».

Οι καταγγέλλοντες ζήτησαν μέσω του δικηγόρου τους με εξώδικη όχληση διαμαρτυρία προς τον διευθυντή του σχολείου, την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση και το υπουργείο, να γνωστοποιήσει κατά πόσο η ταινία αυτή «καθίσταται εκπαιδευτικώς εγκεκριμένη και παιδαγωγικώς συμβατή εκ του υπουργείου Παιδείας».


Ζήτησαν επίσης να ελεγχθεί πειθαρχικά η πρωτοβουλία της δασκάλας για την προβολή τέτοιου είδους ταινίας.


Δικηγόρος οικογένειας: Η δασκάλα έδειξε στα παιδιά την ταινία «Τα αγόρια στο ντουζ»


Ο κ. Κατσιβαρδάς Χαράλαμπος δικηγόρος της οικογένειας μίλησε για την υπόθεση σε ιστοσελίδα, διευκρινίζοντας ότι το θέμα δεν είναι η ομοφυλοφιλία αλλά ότι η προβολή της συγκεκριμένης ταινίας με ερωτικό περιεχόμενο έγινε χωρίς την παραμικρή διεπιστημονική προσέγγιση ή την προηγούμενη πληροφόρησή τους για τέτοιου είδους ευαίσθητα, καίρια και ακανθώδη ζητήματα.

Δήλωση του κ. Κατσιβαρδά:

«Το παιδί επέστρεψε στο σπίτι και ήταν σε μια άσχημη ψυχολογική κατάσταση αυτό επικέντρωσε την προσοχή των γονέων προκειμένου να δουν τι έχει συμβεί. Το παιδί που είναι 10 ετών και φοιτά στην 4η δημοτικού, έγινε κοινωνός μίας ταινίας που προσβληθεί μετά από πρωτοβουλία της δασκάλας και αφορούσε ομοφυλοφιλικές τάσεις.


Η ταινία με τίτλο: “Τα αγόρια στο ντουζ” έδειχνε αγόρια στην εφηβεία σε ερωτικές περιπτύξεις ενώ έκαναν ντουζ και υπήρχε κι ένας εκπαιδευτής στην ταινία που τους έλεγε να γίνουν άντρες και να σκληραγωγηθούν.

Σαφώς αυτό προκάλεσε το σοκ στο παιδί. Κατόπιν τούτο κάποιοι γονείς διαμαρτυρήθηκαν και μετέπειτα οι γονείς τους του παιδιού κατήγγειλαν το συμβάν και προχωρήσαμε στις δέουσες ενέργειες.

Την Παρασκευή στις 19 Μαΐου κοινοποιήσαμε εξώδικο στο διευθυντή, στην πρωτοβάθμια και στο υπουργείο εκπαιδεύσεως για να τους καταγγέλλουμε το συμβάν.

Ζητήσαμε να μας γνωστοποιόσουν κατά πόσο η ταινία αυτή ήταν εγκεκριμένη από το υπουργείο παιδείας, δηλαδή αν ήταν ένα μη επιλήψιμο υλικό με τα παιδιά της ηλικίας αυτής και έπειτα να διερευνηθεί πειθαρχικά η συμπεριφορά της κυρίας η πρωτοβουλία της δασκάλας για την προβολή τέτοιου είδους ταινίας.

Να διευκρινίσουμε ότι το θέμα δεν είναι η ομοφυλοφιλία αλλά ότι η προβολή της ταινίας έγινε χωρίς την παραμικρή διεπιστημονική προσέγγιση ή την προηγούμενη πληροφόρησή τους για τέτοιου είδους ευαίσθητα, καίρια και ακανθώδη ζητήματα».