Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2020

Ούτε καν διαμαρτυρήθηκαν για το κλείσιμο των ναών. Δεν έδωσαν μάχη ούτε καν για την τιμή των όπλων



Ξεφυλλίζοντας ένα παλιό βιβλίο στάθηκα σε δύο κείμενα που με άγγιξαν κυριολεκτικά. 
Το ένα ανήκει σε κάποιο Dunoyer de Segonzac και το άλλο στον O. Clement. Και οι δύο σημειώνουν αντίστοιχα κάποια χαρακτηριστικά γνωρίσματα που πρέπει να έχει ένας αρχηγός: «…κι αν είναι διαποτισμένος από την σκέψη της αποστολής, αιχμάλωτος της κλήσης του, αφοσιωμένος στην ιδέα της υπηρεσίας, τότε και μονάχα τότε, είναι αρχηγός» και ο άλλος: «Ένας αρχηγός κατέχει περισσότερο απ’ όλα το συναίσθημα της ευθύνης του. Σκέφτεται για όλα, αγρυπνά για όλα, δεν θα φάει ούτε θα πάει για ύπνο αν δεν είναι όλα στην θέση τους».

Και δεν μπόρεσα να αποφύγω τον πειρασμό να συγκρίνω τα κείμενα με το ανακοινωθέν της ΔΙΣ που δόθηκε στη δημοσιότητα χθες και το οποίο συντάχθηκε από… ποιμένες, ή έστω από έναν ποιμένα και υπεγράφη από όλους.! Δεν μπόρεσα να διακρίνω ευθύνη έναντι Θεού ή ποιμνίου. Φευ! Δεν αντιλήφθηκα κάποιο από τα παραπάνω χαρακτηριστικά…

Ωστόσο, κατά την στιγμή της ενθρονίσεώς τους όλοι εξεφώνησαν διθυραμβικούς επιβατηρίους λόγους, με βαρύγδουπες εκφράσεις, με πομπώδες ύφος, με διαβεβαιώσεις και υποσχέσεις… «υπηρέτης των εν Χριστώ αδελφών»… «μαρτυρία Ιησού Χριστού…»… «ως καλός ποιμήν που θυσιάζεται υπέρ των προβάτων…» και τα τοιαύτα.

Όμως, Άγιοι Αρχιερείς, «ο καλός καραβοκύρης στην φουρτούνα φαίνεται» κι εσείς πνιγήκατε και τσακίσατε το σκάφος στα βράχια και κοντεύετε να μας πνίξετε αβοήθητους και αλειτούργητους!

Πόσο μας απογοητεύσατε! Πόσο μας πληγώσατε!

Ο Μακαριστός Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος για τα γνωρίσματα του αρχηγού έλεγε ότι «πάντοτε οφείλει να δίδει λόγο των ενεργειών του» και να είναι πάντοτε «προπορευόμενος και όχι ρεμουλκούμενος».

Σε ποιον δώσατε λόγο για τις απαράδεκτες ενέργειές σας;

Μας ρωτήσατε πριν μας βάλετε πάλι σε αναγκαστική ακοινωνησία;

Για σας δεν νοείται να μην τελείτε το μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας. Σωστά! Χωρίς τον λαό όμως πώς θα την τελέσετε; Εμείς δεν είμαστε Εκκλησία; Εκκλησία είστε μόνο ο κλήρος, οι ψάλτες και οι νεωκόροι;Ο λαός τι ρόλο παίζει; Μόνο για το κεράκι που θα ανάψει; Και τώρα που έχει απογοητευτεί και θα σας γυρίσει την πλάτη; Πώς θα τον επαναφέρετε; Άγιοι Αρχιερείς η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη! Και φοβάμαι ότι αυτά που ζούμε σήμερα θα μας οδηγήσουν χρόνια πίσω.

——/—/—————/—/—Αν πιστεύετε ότι δεν μπορούμε να ζήσουμε χωρίς ψωμί, σουβλάκι, καφέ κ.λ.π. αλλά μπορούμε να ζήσουμε χωρίς την Θεία Κοινωνία, το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να κρεμάσετε το ωμοφόριο και το πετραχήλι σας και να πάτε κάπου να συναισθανθείτε τι διαπράττετε και να αναλάβετε τις ευθύνες σας.—/—/—————/—/—

Γιατί αφήσατε να ζήσει η Εκκλησία μας αυτό τον εξευτελισμό; Γιατί ρεμουλκείστε από τις ΚΥΑ των εκάστοτε υπουργών; Τι δουλειά έχουν οι υπουργοί στα της Εκκλησίας; Δεν ακούσατε τον Αγιο Κυδωνίας και Αποκορώνου; «Ας περιοριστεί ο καθένας στα όριά του»! Έτσι απαντούν οι Ποιμένες!

Ποιός αμφιβάλλει ότι αν ζούσε σήμερα ο Χριστόδουλος θα είχαμε αυτές τις ηττοπάθειες από μέρους της Εκκλησίας;

Καλά που υπάρχουν και Αρχιερείς όπως ο Άγιος Κυθήρων,για να δημιουργούν ένα ισχυρό άλλοθι στην Εκκλησία και σε όλους σας,διαφορετικά θα μας ψάχνατε!

Γιατί δεν ζητάτε τουλάχιστον το ελάχιστο, το αυτονόητο; Αναλογικά με τα τετραγωνικά και τηρώντας όλα τα προβλεπόμενα, να ανοίξουν οι Εκκλησιές!

Δεν το κάνατε ούτε για την «τιμή των όπλων»! Ακούσατε Άγιοι Συνοδικοί- έτσι μάθαμε- το διάγγελμα του Πρωθυπουργού μοιρασμένοι σε διάφορα Συνοδικά γραφεία που διαθέτουν τηλεοράσεις! Και αντί μετά να αστράψετε τα και να βροντήξετε, εσείς σιωπήσατε και περιμένατε την ΚΥΑ. Ουδεμία διαπραγμάτευση! ... Απλά τα κάνετε όλα πιο εύκολα! Και μας αφήνετε μόνους!

Αν πιστεύετε ότι δεν μπορούμε να ζήσουμε χωρίς ψωμί, σουβλάκι, καφέ, μακαρόνια, φρούτα και λαχανικά αλλά μπορούμε να ζήσουμε χωρίς την Θεία Κοινωνία, τότε κάτι δεν πάει καλά και το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να κρεμάσετε το ωμοφόριο και το πετραχήλι σας και να πάτε κάπου να συναισθανθείτε τι διαπράττετε και να αναλάβετε τις ευθύνες σας!Σε λίγο αυτή η Εκκλησία θα έχει μαραζώσει! Και ο Θεός ακόμη δεν μίλησε!


https://thesecretrealtruth.blogspot.com

http://yiorgosthalassis.blogspot.com/2020/11/blog-post_34.html#more