Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2020

''Ας το πάρει το ποτάμι''.....έτσι εξαφανίζονται Τούρκοι αξιωματικοί


Σε χτεσινή του ανακοίνωση το υπουργείο αμύνης της Τουρκίας, με την υπογραφή του υπουργού Αμύνης Ακάρ, ανέφερε τον θάνατο δύο στρατιωτικών του.
Ο ένας ήταν ο υπολοχαγός Μπουρχάν Σονμέζ για τον οποίο η ανακοίνωση λέει πως παρασύρθηκε από ποτάμι στην περιοχή Σιλόπι του νομού Χακκάρι.
Ο άλλος ήταν ο λοχίας Αμπντουραχμάν Τοπουκσούζ, για τον οποίο αναφέρεται πως ¨έγινε μάρτυρας στα σύνορα με το Ιράκ κατά την διάρκεια στρατιωτικής επιχείρησης¨, χωρίς να δίνει καμμία περαιτέρω λεπτομέρεια, για το αν οφειλόταν σε σύρραξη με αντάρτες ή όχι.

Και οι δύο περιοχές όπου σκοτώθηκαν είναι πολύ κοντά στα σύνορα με το Ιράκ, όπου η Τουρκία διεξάγει στρατιωτική επιχείρηση κατά του ΠΚΚ.

Εντύπωση μας κάνει ότι σε φωτογραφία που βρήκαμε από το σπίτι του θανόντος υπολοχαγού, εκτός από τις τουρκικές σημαίες κρέμασαν και μια σημαία του Αζερμπαϊτζάν. Περίεργο, μήπως δεν τον παρέσυρε το ποτάμι αλλά σκοτώθηκε στο Καραμπάχ ;

 https://tourkikanea.gr/%cf%84%ce%bf%cf%85%cf%81%ce%ba%ce%b9%ce%ba%ce%bf%cf%83-%cf%83%cf%84%cf%81%ce%b1%cf%84%ce%bf%cf%83/akar-45/