Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2020

Μεταφορικά αεροσκάφη An-124 έφτασαν στην Αρμενία με Ρώσους, μέλη ειρηνευτικής δύναμης


Ακόμα δύο μεταφορικά αεροσκάφη στα οποία επέβαιναν μέλη της ρωσικής ειρηνευτικής δύναμης έφτασαν στην Αρμενία σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.
Στο Ερεβάν της Αρμενίας έφτασαν δύο μεταφορικά αεροσκάφη τύπου Antonov An-124 Ruslan, στα οποία επέβαιναν Ρώσοι, μέλη ειρηνευτικής δύναμης μαζί με τον εξοπλισμό τους, ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.
«Το αεροσκάφος παρέδωσε 10 θωρακισμένους μεταφορείς προσωπικού BTR-82A, εξοπλισμό, καθώς και περίπου 30 στρατιωτικούς από ειρηνευτικές μονάδες» αναφέρει το υπουργείο σε δήλωση που εξέδωσε την Κυριακή.

© SPUTNIK / ARAM NERSESYAN
Ναγκόρνο-Καραμπάχ: «Η κατάσταση σταθεροποιείται» λέει ο επικεφαλής των ρωσικών ειρηνευτικών δυνάμεων

Το Σάββατο, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας δήλωσε ότι η Ρωσία είχε στείλει 20 αεροσκάφη με 170 ειρηνευτικά σώματα στην περιοχή Ναγκόρνο-Καραμπάχ.

Την Παρασκευή, ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου δήλωσε ότι περισσότεροι από 1.100 ειρηνευτές είχαν αναπτυχθεί στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ με 73 πτήσεις.

Υπενθυμίζεται πως νωρίτερα την εβδομάδα που πέρασε, ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν ανακοίνωσε ότι υπέγραψε συμφωνία με τον πρωθυπουργό της Αρμενίας και τον πρόεδρο του Αζερμπαϊτζάν, για τον τερματισμό της σύγκρουσης στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ