Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2020

Συνελήφθη η εξτρεμιστική οργάνωση «Μάρτυρες του Ιεχωβά» [BINTEO] Ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας της ρωσίας στο προπύργιο της οργάνωσης


 Η Ερευνητική Επιτροπή της Ρωσίας συνέλαβε οργανωτές και μέλη του απαγορευμένου στη Ρωσία οργανισμού «Μάρτυρες του Ιεχωβά»*, αφού στη Μόσχα επαναλειτούργησε το διοικητικό κέντρο της κινήσεως.

Το Α’ Τμήμα της Ερευνητικής Επιτροπής διερεύνησης εξαιρετικά σοβαρών υποθέσεων σε βάρος του προσώπου και της δημοσίας τάξεως, άσκησε ποινική δίωξη λόγω οργανώσεως δράσεως εξτρεμιστικής κοινότητας.

Βάση του κατηγορητηρίου αποτέλεσαν στοιχεία ότι το παράρτημα «Μάρτυρες του Ιεχωβά» άρχισε να λειτουργεί ήδη από το 2019 στη βορειοανατολική Μόσχα. Σε ένα από τα διαμερίσματα της οδό Τσελιούσκιν οι οπαδοί διεξήγαγαν «μυστικές συνελεύσεις».

Εκεί μελετούσαν θρησκευτικά κείμενα και υλικό, που προπαγανδίζουν τη διδασκαλία των «Μαρτύρων του Ιεχωβά» και «προχωρούσαν σε άλλες ενέργειες, χαρακτηριστικές της συγκεκριμένης ενώσεως». Επιπλέον, τα μέλη αυτού του παραρτήματος στρατολογούσαν νέους ανθρώπους.

Αυτή τη στιγμή σε περισσότερα από 20 επαρχίες της Ρωσίας διενεργούνται έρευνες επί της υποθέσεως, στις οποίες εμπλέκονται το Υπουργείο Εσωτερικών, η Ομοσπονδιακή Υπηρεσίας Ασφάλειας και η Ρωσική Φρουρά.

«Εντοπίσθηκαν και συνελήφθησαν μερικοί οργανωτές και μέλη της κινήσεως, οι οποίοι θα μεταφερθούν στα παραρτήματα της Αρχής με σκοπό τη διενέργεια των απαραίτητων για την ανάκριση ενεργειών», προσέθεσε η Επιτροπή Έρευνας.

Τον Δεκέμβριο 2019 ανακριτές και στελέχη της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφάλειας έπαυσαν τη δραστηριότητα του υφισταμένου από τον Απρίλιο 2017 στο Μούρμανσκ πυρήνα των «Μαρτύρων του Ιεχωβά».

* Το διοικητικό κέντρο «Μάρτυρες του Ιεχωβά» στη Ρωσία είναι μια θρησκευτική ένωση, που αναγνωρίσθηκε ως εξτρεμιστική και απαγορεύθηκε η δράση της στο έδαφος της Ρωσίας (με την από 20 Απριλίου 2017 απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου της Ρωσικής Ομοσπονδίας, και την από 17 Ιουλίου 2017 απόφαση του Εφετείου του Ανώτατου Δικαστηρίου της Ρωσικής Ομοσπονδίας).

Μετάφραση του Βασιλείου Μεταφράστωφ

https://gr.pravoslavie.ru/135615.html

RT

11/25/2020