Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2020

Τον έκαναν αγνώριστο γιατί δεν έφερε μάσκα…..BINTEO



Ο Michel, ένας μουσικός παραγωγός του στούντιο Black Gold Studios ξυλοκοπήθηκε βάναυσα για 15′ με 20′ το Σάββατο το περασμένο στο Παρίσι από 3 αστυνομικούς γιατί δεν έφερε τη μάσκα του μπαίνοντας σε κτίριο.
Ο άνθρωπος φέρει κακώσεις και εκχυμώσεις σε κεφάλι και πρόσωπο. Τον έκαναν αγνώριστο ακόμη από την φυσιογνωμική ταυτοποίηση των drone.Στη συνέχεια δικαιολογήθηκαν άδικα όπως λέει το ρεπορτάζ πως θέλησε να τους πάρει τα όπλα τους και για εξέγερση. Αλλά οι αστυνομικοί αγνοούσαν ένα πράγμα πως όλα είχαν βιντεοσκοπηθεί από κάμερα επιτήρησης.Κατά την επίθεση το θύμα δεχόταν και ρατσιστικές ύβεις.

Όλα διαδραματίστηκαν στις 21/11/20 όταν το θύμα φθάνει μπροστά στο σπίτι του και διασταυρώνεται μ΄ένα αστυνομικό όχημα.Κι οπως δεν έχει μάσκα αποφασίζει να μπει μέσα στο στούντιό του για ν΄αποφύγει ένα πρόστιμο. Οι αστυνομικοί του 14ου διαμερίσματος του Παρισιού βγαίνουν από το όχημα και τον ακολουθούν. Χωρίς καμιά εξουσιοδότηση και νομιμότητα και χωρίς να τους έχει πει κάτι μπαίνουν μέσα στο στούντιό του και τον ξυλοκοπούν για 20′.Τον χτυπούν με γκλοπ και χέρια ως και πόδια. Χτυπούν κυρίως το πρόσωπο και το κρανίο και με γονατιές το κεφάλι ενώ του κάνουν και κεφαλοκλειδώματα..Η σκηνή αστυνομικής βίας συμπίπτει με την υιοθέτηση από γαλλικό κοινοβούλιο του νόμου Καθολικής ασφάλειας που δίνει υπεραρμοδιότητες στην αστυνομία και έχει προκαλέσει κίνημα αντιδράσεων σε όλη τη χώρα.

Η αστυνομία του Παρισιού δήλωσε την Τετάρτη ότι το IGPN είχε κατασχεθεί από την εισαγγελία. Δεν ήθελε να διευκρινίσει εάν οι εν λόγω αστυνομικοί ήταν ακόμη σε υπηρεσία.

Φαίνεται πάντως πως ακόμη δεν έχουν τεθεί έστω και πρόσκαιρα σε διαθεσιμότητα καθώς η παρέμβαση του Υπ. Εσωτερικών Gérald Darmanin είναι διαφωτιστική:

”Χαίρομαι που το IGPN κατασχέθηκε από τη δικαιοσύνη την Τρίτη. Ζητώ από τον αρχηγό της αστυνομίας να αναστείλει τους σχετικούς αστυνομικούς ως προληπτικό μέτρο. Ελπίζω ότι η πειθαρχική διαδικασία μπορεί να διεξαχθεί το συντομότερο δυνατό.”

dimpenews.com