Πέμπτη 23 Απριλίου 2020

«Εάν θέλετε το lockdown λόγω κορωνοϊού να λήξει σύντομα πρέπει να συμφωνήσετε να παρακολουθούνται οι κινήσεις σας», λέει η κυβέρνηση της Αυστραλίας στους πολίτες



Η κυβέρνηση της Αυστραλίας πιστεύει ότι οι περιορισμοί στους πολίτες θα μπορούσαν να μειωθούν τους προσεχείς μήνες εάν υπάρχουν περισσότερες δοκιμές, μεγαλύτερη παρακολούθηση αυτών που έχουν μολυνθεί από τον κοροναϊό και πολύ ταχύτερη ανίχνευση αυτών που είχαν επαφή.

Όπως αναφέρει το ABC, πρόκειται να αναπτυχθεί μια εφαρμογή app για κινητά τηλέφωνα για να παρακολουθούνται οι καθημερινές αλληλεπιδράσεις των Αυστραλών. Η εφαρμογή θα είναι έτοιμη σε ένα δεκαπενθήμερο, αλλά η κυβέρνηση πιστεύει ότι θα χρειαστεί τουλάχιστον το 40 τοις εκατό των Αυστραλών να εγγραφούν εθελοντικά για να είναι αποτελεσματική.

Η εφαρμογή δεν θα είναι υποχρεωτική.

Η εφαρμογή θα μπορεί να σχεδιάζει ποιος πέρασε 15 λεπτά ή και περισσότερα σε κοντινή απόσταση με ένα άτομο θετικό στο COVID-19.

Η πρόκληση που αντιμετωπίζει η κυβέρνηση είναι να ενθαρρύνει αρκετούς Αυστραλούς να εγγραφούν.

Η Σιγκαπούρη, η οποία θεωρείται μια πιο συμμορφούμενη κοινωνία, έχει αναπτύξει μια παρόμοια εφαρμογή, αλλά μόνο το 20% των πολιτών της συμφώνησαν να κοινοποιήσουν τα δεδομένα του κινητού τους τηλεφώνου στην κυβέρνηση.

Αυτή η εφαρμογή, που ονομάζεται TraceTogether, χρησιμοποιεί τεχνολογία Bluetooth για την καταγραφή επαφών με άλλα άτομα, ακόμα και αν δεν τα γνωρίζετε.

Ο πρωθυπουργός Σκοτ ​​Μόρισον συζήτησε τις τεχνολογικές τακτικές στον αγώνα κατά του COVID-19 με τον πρωθυπουργό της Σιγκαπούρης Λι Χσιέν Λονγκ πριν από τρεις εβδομάδες.

ΚΟ / από εδώ