Πέμπτη 30 Απριλίου 2020

ΚΕΡΑΜΕΩΣ : Αιχμές για μετάδοση του κορονοϊού από τη Θ. Κοινωνία

Επιμέλεια -Γιάννης Παπανικολάου- ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ

Επιφυλακτική ως προς το άνοιγμα των Εκκλησιών εμφανίστηκε σήμερα το πρωί η κ. αρμόδια υπουργός τονίζοντας
ότι οι Ναοί θα ανοίξουν υπό όρους και ότι ο νέος κορονοιός μεταδίδεται και μέσα από το σάλιο, σύμφωνα με τους επιστήμονες, ερωτηθείσα για την Θ. Κοινωνία.
Οι εκκλησίες ανοίγουν υπό όρους, διευκρίνισε η κ. Νίκη Κεραμέως, με συνέντευξή της στο ΣΚΑΙ.
Υπογράμμισε ότι είναι πολύ πιθανόν οι μάσκες να είναι υποχρεωτικές, καθώς στους ναούς πηγαίνουν και ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού, και οι ειδικοί έχουν αποφανθεί επ΄αυτού.

Ερωτηθείσα για το θέμα της Θείας Κοινωνίας, η κ. Κεραμέως επανέλαβε ότι δεν «υπεισερχόμαστε σε θέματα πίστης». Επισήμανε ωστόσο, ότι οι επιστήμονες έχουν αποφανθεί για τους τρόπους μετάδοσης του νέου κορωνοϊού μεταξύ των οποίων είναι και το σάλιο.

Βεβαίως ο αντίλογος μας  κ. Κεραμέως είναι ότι δεν διαπραγματευόμαστε την Θεία Κοινωνία και σε καμία περίπτωση δεν θα δεχτούμε ότι μέσα από το Σώμα και το Αίμα του Θεανθρώπου μεταδίδονται ασθένειες. Είναι θέμα θρησκευτικής πίστεως που υπερβαίνει την επιστήμη! 

Ταυτόχρονα υπογράμμισε ότι η Εκκλησία αλλά και οι πιστοί έχουν επιδείξει εξαιρετικά υπεύθυνη στάση το τελευταίο διάστημα και κυρίως τις ημέρες του Πάσχα «και τους ευχαριστούμε για αυτό»

Εν κατακλείδι, ότι θα δοθούν αναλυτικές οδηγίες αναφορικά με τα μέτρα πρόληψης που θα ισχύσουν στους ναούς μόλις επιτραπεί η παρουσία πιστών στις Ιερές Ακολουθίες και τη Θεία Λειτουργία.