Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2018

Συντριβή ουκρανικού Su-27 με... Αμερικανό πιλότο - Πιλότοι της USAF πετάνε τα ουκρανικά μαχητικά;

Ένα Su-27UB της ουκρανικής Αεροπορίας κατέπεσε και συνετρίβη στην Ουκρανία με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ο Αμερικανός πιλότος
ενώ εγείρεται το ερώτημα αν πιλότοι της USAF πετάνε πλέον και ουκρανικά μαχητικά.
Αεροπορικές δυνάμεις από ΗΠΑ-Ουκρανία έχουν ξεκινήσει την άσκηση "Clear Sky 2018" η οποία διεξάγεται σε ελάχιστη απόσταση απο τα σύνορα με τη Ρωσία.
Όπως ανακοίνωσε το ουκρανικό υπουργείο Άμυνας και τα δύο μέλη του πληρώματος είναι νεκρά ένα εκ των οποίων Αμερικανός πιλότος της Εθνοφρουράς που βρισκόταν στην χώρα για την πραγματοποίηση των ασκήσεων.
 
Όπως ανακοίνωσε το ουκρανικό γενικό Επιτελείο:
«Με λύπη μας σας ανακοινώνουμε ότι με αναφορές από την ομάδα διάσωσης οι σοροί των δύο πιλότων ανευρέθηκαν. Ένας ήταν στέλεχος της ουκρανικής Αεροπορίας και ο έτερος στέλεχος της αεροπορικής Εθνοφρουράς των ΗΠΑ».
Αργότερα όπως αναφέρει το ρωσικό RT η ανακοίνωση που είχε αναρτηθεί αποσύρθηκε από τη σελίδα του ουκρανικού Επιτελείου στο facebook, μετά απο αμερικανική αντίδραση.
Νωρίτερα, ένα αμερικανικό μαχητικό F-15D Eagle προχώρησε σε προσγείωση έκτακτης ανάγκης στην αεροπορική βάση Starokostiantyniv στην Ουκρανία κατά την διάρκεια των ασκήσεων  Clear Sky 2018.
"Ημουν ένας από τους δύο χειριστές και μπορώ να επιβεβαιώσω πως ήταν πραγματική ανάγκη" είπε ο Frank Crebas.





https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/diethnis-asfaleia/720578_ektakto-syntrivi-su-27-stin-oykrania-nekros-amerikanos