Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2018

«Τουρκία και ΗΠΑ συμφώνησαν για εξόρυξη πετρελαίου στη Μεσόγειο»

 
Η τουρκική εταιρεία πετρελαίου (TPAO) και η αμερικανική Σλούμπεργκερ (Schlumberger) υπέγραψαν συμφωνία αξίας 15 εκατομμυρίων δολαρίων στο πλαίσιο των εργασιών γεώτρησης πετρελαίου.
Η Σλούμπεργκερ με έδρα τις Ηνωμένες Πολιτείες  που ασχολείται με την εξερεύνηση πετρελαίου θα συνεργασθεί με την TPAO στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου.
Η έκθεση της Σλούμπεργκερ που αναφέρεται στο τρίτο τρίμηνο του 2018, σημειώνει ότι η εταιρεία θα προσφέρει στήριξη στην τουρκική εταιρεία πετρελαίου στις προσπάθειές εξερεύνησης πετρελαίου στη Μεσόγειο.
Σύμφωνα με την Σλούμπεργκερ η Τουρκία θα διεξάγει εργασίες εξερεύνησης στην περιοχή «Fatih» όπως αναφέρεται στην έκθεση και θα παράσχει υπηρεσίες τεχνικής υποστήριξης.
«Στην ανατολική Μεσόγειο  για το οικόπεδο 1 (Alanya-1) έχει υπογραφεί σύμβαση με την   TPAO ύψους 15 εκατομμυρίων δολαρίων», όπως σημειώνεται.
Σύμφωνα, εξάλλου, με τον υπουργό Ενέργειας και Φυσικών Πόρων, Φατίχ Ντονμέζ, όπως είχε δηλώσει παλαιότερα, το πλοίο ‘Fatih’ θα αρχίσει έρευνες ανοικτά της Αττάλειας στα τέλη Οκτωβρίου.
 
Haber3