Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2018

Πολιτικό κόμμα με έξι γράμματα....απαντάς στην ερώτηση και έχεις Ελληνική Ιθαγένεια, με μία ερώτηση

 
Πλήρωσε 700€ παράβολο για να περάσει από επιτροπή προκειμένου να πολιτογραφηθεί Ελληνίδα, όμως κατά την εξέταση
δεν μπόρεσε να απαντήσει σε ποιο πολιτικό κόμμα ανήκει ο πρωθυπουργός με αποτέλεσμα να απορριφθεί το αίτημα της
Η Έτλεβα Χαλκιώτης ήρθε στην Ελλάδα από την Αλβανία το 1997, αναζητώντας ένα καλύτερο μέλλον, όπως άλλωστε έκαναν κι άλλοι συμπατριώτες της. Στην Ελλάδα ήρθε, όπως λέει η ίδια, νόμιμα, δηλαδή ως κάτοχος πράσινης κάρτας. Ήταν μάλιστα μια απ’ τους πρώτους που κατάφερε να την εξασφαλίσει.

Ξεκίνησε να εργάζεται στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός ως καθαρίστρια σε ιδιωτικό συνεργείο καθαρισμού και πριν απο 16χρόνια γνώρισε έναν συμπατριώτη μας, ηλεκτρολόγο στο επάγγελμα, τον οποίο και παντρεύτηκε. Σημερα μια κόρη, 16 ετών η οποία γεννήθηκε στην Ελλάδα ενώ η Έτλεβα ειναι μητέρα δυο ακόμη παιδιών από τον πρώτο της γάμο με Αλβανό υπήκοο.

Στην πορεία, σπουδάζοντας σε σχολή κομμωτικής και δουλεύοντας για αρκετά χρόνια ως κομμώτρια, κατάφερε πέρυσι να ανοίξει το δικό της κομμωτήριο στην Αγία Παρασκευή, στο οποίο απασχολούνται Έλληνες υπάλληλοι.

Η ίδια δε, μιλάει πολύ καλά τα Ελληνικά και έπειτα από τόσα χρόνια στη χώρα μας, αισθάνεται Ελληνίδα.
Ωστόσο, το κράτος έχει διαφορετική γνώμη. Η Έτλεβα Χαλκιώτης δεν κατάφερε να πείσει την Επιτροπή Πολιτογράφησης, άσχετα αν στο έγγραφο της εισήγησης αναφέρεται ότι και ομιλεί καλά την Ελληνική γλώσσα αλλά και πως είναι σύζυγος Έλληνα πολίτη καθώς και γονέας ημεδαπού.

Όπως εξηγούν τα μέλη της Επιτροπής, από τις απαντήσεις της στις ερωτήσεις τους, προκύπτει ότι η Έτλεβα δεν γνωρίζει επαρκώς την ελληνική ιστορία και τον πολιτισμό της χώρας.

«Επίσης θεωρείται ότι οι γνώσεις της σε θέματα πολιτικής επικαιρότητας είναι ανεπαρκείς, χωρίς να διαπιστώνεται βούληση συμμετοχής στις κοινωνικές εξελίξεις» αιτιολογώντας την αρνητική εισήγηση τους στο αίτημα για την πολιτογράφησης της Έτλεβα Χαλκιώτη.

Η νέα επιχειρηματίας, η οποία επέμενε εξαρχής να ακολουθήσει τη νόμιμη οδό για να πάρει την
ιθαγένεια καταβάλλοντας το διόλου ευκαταφρόνητο παράβολο των 700 ευρώ και όχι χρησιμοποιώντας τις πλάγιες οδούς με την βοήθεια των παράνομων κυκλωμάτων νομιμοποίησης αλλοδαπών, όπως κάνουν πολλοί άλλοι, υποστηρίζει ότι ο λόγος που την «κόψανε», αφορά στο ότι δεν κατάφερε να απαντήσει σε δυο εύκολες ερωτήσεις.
Ποιες ήταν αυτές;

Η ίδια θα πει: «Αφού είχα δεχθεί διάφορες ερωτήσεις σχετικά με την ιστορία της Ελλάδας, μου έκαναν και κάποιες ερωτήσεις πολιτικού περιεχομένου. Δεν σας κρύβω ότι κατά την διάρκεια της διαδικασίας είχα αρκετό άγχος, δεδομένου ότι είχα απο πάνω μου τέσσερα άτομα που μου έκαναν διαρκώς ερωτήσεις. Κάποια στιγμή λοιπόν με ρώτησαν, από πόσους βουλευτές απαρτίζεται το Ελληνικό Κοινοβούλιο και απάντησα λανθασμένα, 200 ενώ είναι 300. Μετά, με ρώτησαν σε ποιο πολιτικό κόμμα ανήκει ο
Αλέξης Τσίπρας και ενώ στο κομμωτήριο έχουμε κάνει με τις πελάτισσες μας άπειρες συζητήσεις και για τον πρωθυπουργό και για την γενικότερη πολιτική κατάσταση την δεδομένη στιγμή σάστισα απο το άγχος και άργησα να απαντήσω. Όμως αυτό δεν με κάνει λιγότερο Ελληνίδα απ’ όσο αισθάνομαι. Πληρώνω κανονικά τους φόρους μου στο κράτος, είμαι παντρεμένη 16 ολόκληρα χρόνια με Έλληνα και έχουμε μαζί μια κόρη που γεννήθηκε εδώ και φέτος τελειώνει το σχολείο. Δικαιούμαι ή όχι λοιπόν να πάρω την ιθαγένεια;» διερωτάται.

Τώρα η Ετλεβα Χαλκιώτης δεν έχει παρά να καταθέσει ένσταση εντός 15 προσεχών ημερών, όπως ορίζει ο Νόμος και να ζητήσει να επανεξεταστεί το αίτημα της. Νιώθει απογοητευμένη, όμως δεν πρόκειται να το βάλει κάτω ωσότου καταφέρει να πολιτογραφηθεί ως Ελληνίδα πολίτης.
Η Αλβανίδα ιδιοκτήτρια κομμωτηρίου Έτλεβα Χαλκιώτης που ζητάει να πολιτογραφηθεί Ελληνίδα
doc1
doc2
https://www.protothema.gr/greece/article/833743/ehase-tin-ithageneia-giati-den-apadise-stin-erotisi-se-poio-komma-anikei-o-tsipras/