Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2018

Οι Η.Π.Α καθήλωσε τις Κυπριακές ένοπλες δυνάμεις σε μία κρίσιμη φάση

 
Καθηλωμένα τα κυπριακά Mi-35: Η Εθνοφρουρά δεν έχει ανταλλακτικά λόγω αμερικανικών κυρώσεων
Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Πολίτης» τα μοναδικά μαχητικά εναέρια μέσα που διαθέτει η Κύπρος, τα ρωσικά μαχητικά ελικόπτερα Mi35 είναι καθηλωμένα στο έδαφος εδώ και αρκετούς μήνες, λόγω έλλειψης ανταλλακτικών από την κατασκευάστρια εταιρεία.
Ο λόγος της καθήλωσης των 11 ελικοπτέρων είναι η αδυναμία προμήθειας ανταλλακτικών από τη Ρωσία καθώς οι τραπεζικοί λογαριασμοί του ρωσικού εξαγωγικού οργανισμού οπλικών συστημάτων Rosoboronexport, έχουν μπλοκαριστεί λόγω των κυρώσεων που έχουν επιβάλλει οι ΗΠΑ στη Ρωσία για την προσάρτηση της Κριμαίας.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι μέσω της ίδια εταιρείας η Κύπρος είχε προμηθευτεί και τα άρματα Τα-80 αλλά και τα τεθωρακισμένα οχήματα μάχης ΒΜΡ3. Ρωσικής κατασκευής είναι και τα αντιαεροπορικά συστήματα BUK και ΤΟR, τα οποία επίσης έχουν θέμα με την συντήρηση και την αναβάθμιση τους. Η Κύπρος τις δεκαετίες του 80 και 90 αγόρασε πολλά οπλικά συστήματα από τη Ρωσία λόγω του εμπάργκο που έχουν επιβάλλει οι ΗΠΑ από το 1975.
Έτσι λοιπόν για άλλη μια φορά ο Ελληνισμός πληρώνει τα αμερικανικά εθνικά συμφέροντα για τα οποία δεν παίρνει τίποτα ως αντάλλαγμα αντίθετα αντιμετωπίζει προβλήματα και στην ασφάλειά του.