Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2018

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Όταν ο Οικουμενικός Πατριάρχης αναγνώριζε την καθαίρεση του Φιλάρετου!

 
Την Δευτέρα, 15 Οκτωβρίου η Ορθόδοξη Εκκλησία της Ρωσίας, εξέδωσε ανακοίνωση ότι διακόπτει την ευχαριστιακή κοινωνία με το Οικουμενικό Πατριαρχείο.

Εντός του μακροσκελούς ανακοινωθέντος η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ρωσίας, αναφέρεται και σε μια επιστολή του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου προς τον μακαριστό Πατριάρχη Μόσχας Αλέξιο Β΄, σχετικά με την απόφαση καθαίρεσης του Μητροπολίτη Φιλάρετου Ντενισένκο.
Το Πρακτορείο Εκκλησιαστικών Ειδήσεων Romfea.gr μετά από έρευνα που έκανε, εξασφάλισε και φέρνει αποκλειστικά στην δημοσιότητα την επιστολή του Πατριάρχη Βαρθολομαίου.
Ο Οικουμενικός Πατριάρχης στην επίστολή του, μεταξύ άλλων τονίζει ότι "η καθ' ημάς Αγία του Χριστού Μεγάλη Εκκλησία αναγνωρίζουσα εις το ακέραιον την επί του θέματος αποκλειστική αμοδιότητα της υφ' Υμάς Αγιωτάτης Εκκλησίας της Ρωσσίας αποδέχεται τα Συνοδικώς αποφασισθέντα περί του εν λόγω (Φιλάρετο), μη επιθυμούσα το παράπαν ίνα παρέξη οιανδήτινα δυσχέρειαν εις την καθ΄ Υμάς αδελφήν Εκκλησίαν."
ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ Η ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ:
epistoli14
http://www.romfea.gr/epikairotita-xronika/24406-apokleistiko-otan-o-oikoumenikos-patriarxis-anagnorize-tin-kathairesi-tou-filaretou