Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2018

Χειροπέδες σε 16χρονο αλλοδαπό για διακίνηση-μεταφορά μεταναστών


Ένα ακόμη τέχνασμα των διακινητών, οι οποίοι χρησιμοποιούν ανήλικους οδηγούς, προκειμένου να πέσουν «στα μαλακά»
με βάση όσα προβλέπει ο νόμος
Στη σύλληψη ενός 16χρονου, ο οποίος μετέφερε μετανάστες που είχαν εισέλθει παράνομα στην Ελλάδα, προχώρησε η αστυνομία την Τρίτη, πραγματοποιώντας έλεγχο στην περιοχή της Βόρειας Ελλάδας. Ο έφηβος οδηγός μετέφερε εννιά αλλοδαπούς, εκ των οποίων οι πέντε ήταν ανήλικοι. Τον 16χρονο συνόδευσαν δύο άτομα, επίσης ξένοι.

Σύμφωνα με την αστυνομία, το φαινόμενο της χρησιμοποίησης ανήλικων οδηγών για τη μεταφορα παράνομων μεταναστών έχει αρχίσει να εντείνεται. Οι διακινητές καταφέρνουν να κάνουν τη δουλειά τους μειώνοντας το ρίσκο, με τους ανήλικους οδηγούς να «πέφτουν στα μαλακά», καθώς προβλέπονται σαφώς μειωμένες ποινές για άτομα κάτω των 18 ετών.

Πιο αναλυτικά το δελτίο Τύπου της αστυνομίας:

«Στο πλαίσιο στοχευμένων αστυνομικών ελέγχων που πραγματοποιούνται καθημερινά στην ευρύτερη περιοχή του Κιλκίς, για την αποτροπή της παράνομης διακίνησης αλλοδαπών,
συνελήφθη σήμερα τις πρώτες πρωινές ώρες, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Κιλκίς, 16χρονος αλλοδαπός για παράνομη μεταφορά αλλοδαπών.
Ειδικότερα, εντοπίσθηκε να οδηγεί όχημα επί της Νέας Εθνικής Οδού Θεσσαλονίκης – Ευζώνων, στο ύψος των Ευζώνων και σε σήμα των αστυνομικών για διενέργεια ελέγχου, προσπάθησε να διαφύγει πραγματοποιώντας επικίνδυνους ελιγμούς.

Κατά τον έλεγχο του οχήματος, διαπιστώθηκε ότι είχε επιβιβάσει 9 αλλοδαπούς, από τους οποίους 5 ανήλικοι, με σκοπό την διευκόλυνση της εξόδου τους από τη χώρα.

Επίσης διαπιστώθηκε ότι ως συνοδηγοί επέβαιναν και 2 ομοεθνείς του 16χρονου, οι οποίοι και συνελήφθησαν.

Κατασχέθηκε το παραπάνω όχημα και 4 κινητά τηλέφωνα που βρέθηκαν στην κατοχή τους.

Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Παιονίας. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κιλκίς.