Τρίτη 26 Αυγούστου 2014

Mε επιστολή στους «New York Times», οι υπογράφοντες καταδικάζουν τη σφαγή των Παλαιστινίων στη Γάζα

«Σύγχρονος Ηρώδης» ο Μπ. Νετανιάχου»!
327 επιζώντες του Ολοκαυτώματος κατά του Ισραήλ
«“Ποτέ ξανά” πρέπει να σημαίνει “ποτέ ξανά για κανέναν”» σχολιάζουν σε επιστολή τους 327 επιζώντες του Ολοκαυτώματος, ζητώντας τη διακοπή των εχθροπραξιών στη Γάζα, την «άμεση άρση του αποκλεισμού» στην περιοχή, καθώς και «το πλήρες οικονομικό, πολιτιστικό και ακαδημαϊκό μποϊκοτάζ του Ισραήλ».
Στην επιστολή τους, η οποία φιλοξενείται στους «New York Times»,
οι υπογράφοντες τονίζουν ότι έχουν θορυβηθεί από «την ακραία, ρατσιστική υποβάθμιση της ανθρώπινης αξίας των Παλαιστινίων από την ισραηλινή κοινωνία, που έχει φτάσει στο αποκορύφωμά της», και σχολιάζουν: «Οι Εβραίοι επιζώντες και οι απόγονοι των επιζώντων του Ολοκαυτώματος και των θυμάτων της Γενοκτονίας των Ναζί ομόφωνα καταδικάζουμε τη σφαγή των Παλαιστινίων στη Γάζα, την κατοχή και τους εποικισμούς στην ιστορική Παλαιστίνη. Επιπλέον, καταδικάζουμε τις ΗΠΑ που χρηματοδοτούν το Ισραήλ για να συνεχίσει την επίθεση και τις δυτικές χώρες που χρησιμοποιούν τη διπλωματία για να προστατεύσουν το Ισραήλ από την αποδοκιμασία. Η Γενοκτονία ξεκινά με τη σιωπή από τον κόσμο».
 
Επιδρομές

Την ίδια ώρα, όμως, που οι 327 επιζώντες του Ολοκαυτώματος έσπαγαν τη δική τους σιωπή, νέες επιδρομές έσπαγαν τη σιωπή στη Γάζα, όπου τις προηγούμενες δύο ημέρες έπληξαν σπίτια, στα οποία συμπεριλαμβάνεται και μια πολυκατοικία δεκατριών ορόφων, στην οποία είχε προηγουμένως απευθυνθεί ο ισραηλινός στρατός, προειδοποιώντας για την εκκένωσή της. «Καλώ τους κατοίκους της Γάζας να απομακρυνθούν αμέσως από κάθε σημείο, από το οποίο η Χαμάς πραγματοποιεί τρομοκρατική δράση. Καθένα από τα σημεία αυτά αποτελεί στόχο για εμάς» δήλωσε την επομένη της κατάρριψης της πολυκατοικίας ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπένιαμιν Νετανιάχου, ο οποίος τόνισε ότι οι επιχειρήσεις του Ισραήλ θα συνεχιστούν «έως ότου επιτευχθούν οι στόχοι» τους.

Συγχρόνως, ο απολογισμός των εχθροπραξιών μετρά περισσότερους από 2.100 νεκρούς Παλαιστινίους και 68 νεκρούς Ισραηλινούς. Από τους Παλαιστινίους, ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών υποστηρίζει πως το 70,73% ήταν άμαχοι. Στο Ισραήλ, οι άμαχοι φαίνεται πως ήταν τέσσερις. Σε αυτό το πλαίσιο, ο Μαχμούντ Αμπάς και η Αίγυπτος ζήτησαν την άμεση επανάληψη των διαπραγματεύσεων ανάμεσα στις αντιμαχόμενες πλευρές, στο περιθώριο μιας αρχικής κατάπαυσης του πυρός. Ο Αμπάς τόνισε ότι η παλαιστινιακή αντιπροσωπία θα συμπεριλαμβάνει και τη Χαμάς, την ώρα που ο αρχηγός της υποστηρίζει ότι η οργάνωση δεν είχε προηγούμενη γνώση της δολοφονίας των Ισραηλινών εφήβων, για την οποία παραδέχεται ότι ευθύνονται μέλη της ισλαμιστικής οργάνωσης.

«Σύγχρονος Ηρώδης» ο Μπ. Νετανιάχου»!
«Σύγχρονο Ηρώδη» αποκάλεσε ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο τον Μπένιαμιν Νετανιάχου, σχολιάζοντας παράλληλα πως ο πρωθυπουργός του Ισραήλ «θέλει να εξοντώσει όλα τα παιδιά της Παλαιστίνης». Την ίδια ώρα, η σχολική χρονιά στην Παλαιστίνη αναβάλλεται επ’ αόριστον, καθώς τα σχολικά κτίρια έχουν καταστραφεί ή αποτελούν πιθανούς στόχους. Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας δήλωσε ότι προτίθεται να προσφέρει καταφύγιο και εκπαίδευση στα παιδιά της Παλαιστίνης, διευκρινίζοντας πως στόχος του είναι να μεταβούν στη χώρα του περίπου 1.000 παιδιά, «για να σπουδάσουν (…), να μεγαλώσουν σε ειρήνη και να επιστρέψουν στην πατρίδα τους έχοντας ήδη σταδιοδρομήσει, για να εργαστούν και να προσφέρουν έργο» στην Παλαιστίνη.