Τρίτη 26 Αυγούστου 2014

Άκρως απόρρητες πτήσεις με Drones που θα θίγουν σίγουρα την γεωπολιτική της Ελλάδος θα επιχειρούν απο την Κρήτη

Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα αναπτύξουν μη επανδρωμένα αεροσκάφη σε στρατιωτική βάση στην Κρήτη και ταυτόχρονα θα αυξήσουν το επίπεδο ετοιμότητας των άλλων βάσεων στη Μεσόγειο και στα Βαλκάνια, προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις νέες εστίες έντασης από την Ουκρανία μέχρι το Ιράκ, τη Λωρίδα της Γάζας και τη Συρία, καθώς και στις χώρες της Βόρειας Αφρικής, αναφέρει δημοσίευμα του ’24 Βέστι’, επικαλούμενο την ελληνική εφημερίδα ‘Έθνος’.
Το δημοσίευμα αναφέρει ότι κατόπιν συνομιλιών μεταξύ των υπουργών άμυνας της Ελλάδας και των Ηνωμένων Πολιτειών που έγιναν στην Ουάσιγκτον την περασμένη εβδομάδα αποφασίσθηκε η ανάπτυξη των αμερικανικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών με έλεγχο των Αμερικανών σε βάση στο νησί της Κρήτης.
Η συμφωνία προβλέπει ότι τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη μετά από δύο έτη θα παραμείνουν στη διάθεση των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων.
Το δημοσίευμα- συνεχίζει το ‘24Βέστι’ επισημαίνει ότι η ελληνική πλευρά συμφώνησε στην απόφαση αυτή με το επιχείρημα ότι έτσι θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν με αποτελεσματικό τρόπο οι πληροφορίες για να σταματήσει η αυξανόμενη ροή προσφύγων στην περιοχή.
Οι υπουργοί Άμυνας των δύο χωρών, συμφώνησαν για την από κοινού παραγωγή από ελληνικές και αμερικανικές στρατιωτικές επιχειρήσεις 30 χιλιάδων  πυρομαχικών των αρμάτων μάχης τύπου Leopard, συμφωνία αξίας 150 εκατομμυρίων ευρώ, καθώς επίσης και για τον εκσυγχρονισμό και τη συντήρηση των 350 τεθωρακισμένων οχημάτων που δώρισαν οι ΗΠΑ στον ελληνικό στρατό ( μια συμφωνία αξίας € 8 εκατομμυρίων) και τον εκσυγχρονισμό τεσσάρων αεροσκαφών του στόλου (€ 350 εκατομμυρίων).

Η εφαρμογή του προγράμματος θα πραγματοποιηθεί από την αμερικανική εταιρεία ‘Lockheed’ και την ελληνική ΕΑΒ.
Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr