Σάββατο 16 Αυγούστου 2014

Βρώμικος πόλεμος στην Μ.Ανατολή ενός «αμερικανο-ισραηλινού σχεδίου»

Ο Σεΐχης Χασάν Νασράλα, γενικός γραμματέας της οργάνωσης του Λιβάνου «Χεζμπολάχ», σήμερα, 15 Αυγούστου, κατά τη διάρκεια ομιλίας του με την ευκαιρία της 8ης επετείου από το τέλος του δεύτερου πολέμου στο Λίβανο, δήλωσε ότι κατά τον πόλεμο αυτόν το Ισραήλ νικήθηκε.
«Ο Νασράλα, σύμφωνα με δημοσίευμα της ‘αλ Μανάρ’, τόνισε ότι η εφαρμογή του «αμερικανο-ισραηλινού σχεδίου» συνεχίζεται και σήμερα, και η επιχείρηση στη Γάζα είναι μέρος της» σημειώνει το ισραηλινό δημοσίευμα του καναλιού ‘9’.
Περιγράφοντας τη σημερινή κατάσταση στην περιοχή είπε χαρακτηριστικά: 
«Η νέα φάση του πολέμου είναι πιο επικίνδυνη από ό, τι  προηγούμενα. Τώρα δεν επιδιώκεται η ανατροπή καθεστώτων και η αντικατάστασή τους, αλλά η καταστροφή των ίδιων των κρατών, των στρατών και της κοινωνίας».
Σύμφωνα με τον Νασράλα, η υπόσταση του Λιβάνου και ολόκληρη η περιοχή βρίσκεται σε κίνδυνο και η απειλή προέρχεται από δύο σημεία: από το Ισραήλ και από την οργάνωση του «Ισλαμικού Κράτους του Ιράκ και του Λεβάντε»- ΙΚΙΛ, στις τάξεις της οποίας βρίσκονται σουνίτες ισλαμιστές, όπως είπε χαρακτηριστικά.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο δεύτερος πόλεμος του Λιβάνου, διήρκεσε 33 ημέρες.  Η εκτόξευση ρουκετών στο βόρειο Ισραήλ είχε ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν 44 Ισραηλινοί, μεταξύ των οποίων τέσσερις από καρδιακή προσβολή. Περίπου 100 άνθρωποι τραυματίσθηκαν σοβαρά, άλλοι 2.000 ελαφρά, ενώ 300 χιλιάδες κάτοικοι αναγκάστηκαν να εκκενώσουν την περιοχή, αλλά ο ακριβής αριθμός των προσφύγων δεν έχει καταγραφεί.
Το ισραηλινό κανάλι ‘9’,  σημειώνει ότι ο Νασράλα, από εκείνη την ημέρα αποφεύγει να εμφανίζεται σε πολυσύχναστα μέρη και σύμφωνα με ορισμένες αναφορές, μετά από τον πόλεμο αυτόν, είναι κλεισμένος σε ένα καταφύγιο.
Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr