Πέμπτη 14 Αυγούστου 2014

Ακραίοι Ισλαμιστές στον κόρφο της Ελλάδας

 'γνωστός αποκεφαλιστής'
Η αστυνομία του Κοσσυφοπεδίου συνέλαβε 40 πολίτες του Κοσσυφοπεδίου που αποτελούν εν δυνάμει απειλή για την ασφάλεια, αφού υπήρξαν μέλη του εξτρεμιστικού ισλαμικού ΙΚΙΛ και της ομάδας ‘Τζαμπχάτ αλ Νούσρα» και είχαν λάβει μέρος σε μάχες στη Συρία και το Ιράκ.

Η επιχείρηση έγινε, όταν μετά από σήμα ξένων μυστικών υπηρεσιών, συνελήφθησαν άλλα 17 άτομα που φέρεται να σχεδίαζαν επιθέσεις στο Κοσσυφοπέδιο και διεθνείς οργανισμούς.
Σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης του Κοσσυφοπεδίου, τα οποία επικαλείται η εφημερίδα των Σκοπίων, Ούτρινσκι Βέσνικ,  οι περισσότεροι είναι από την περιοχή Φεριζάι, ενώ έντεκα από αυτούς από την πόλη Κατζανίκ, στα σύνορα με το κράτος των Σκοπίων.
Δεν υπάρχουν πληροφορίες, εάν οι μυστικές υπηρεσίες έσπασαν το δίκτυο των φανατικών Ισλαμιστών και τις διασυνδέσεις τους εκτός χώρας.
Η εφημερίδα σημειώνει ότι από την περιοχή των Σκοπίων, εννέα άτομα έχασαν τη ζωή τους πολεμώντας στο πλευρό των εξτρεμιστικών ισλαμικών ομάδων κατά του καθεστώτος του Μπασάρ αλ Άσαντ.
Οι αρχές των Σκοπίων εκφράζουν  την άποψη ότι δεν υπάρχει φόβος επέκτασης του δικτύου στο νοτιοσλαβικό κράτος, με το δεδομένο ότι τα μέλη  των ισλαμικών ομάδων, ήταν κυρίως κάτοικοι εξωτερικού και εκεί είχαν προσηλυτιστεί. Ωστόσο, οι δυνάμεις ασφαλείας έχουν τεθεί σε συναγερμό.
Οι αστυνομικές αρχές στο Κοσσυφοπέδιο έχουν προβεί σε έρευνες σε σπίτια και τζαμιά, τα οποία πιστεύουν ότι αποτελούν κέντρα πρόσληψης τρομοκρατών . Έχουν κατασχεθεί κρύπτες όπλων με εκρηκτικά και πυρομαχικά διαφόρου διαμετρήματος.
Η πρόεδρος του Κοσσυφοπεδίου συνεχάρη τη δράση της αστυνομίας και δήλωσε ότι η χώρα αυτή δεν πρέπει να γίνει καταφύγιο των εξτρεμιστών και πηγή των εγκληματιών, γιατί θα μπορούσαν να θέσουν την ασφάλεια του Κοσσυφοπεδίου και όλης της περιοχής.
Το δημοσίευμα αναφέρει ότι μεταξύ των συλληφθέντων είναι και κάποιος  ονόματι Μπουγιάρ Μπραχίμι, που είναι μέλος του «Ισλαμικού Κράτους» και κατάγεται από την Κόσοβτσκα Μιτρόβιτσα και είναι στενός φίλος με τον επικεφαλής της αλβανικής ομάδας στην εξτρεμιστική οργάνωση στο Ιράκ και τη Συρία, τον Λαβντρίμ Μουχατζέρι, γνωστού αποκεφαλιστή, όπως παρουσιάσθηκε πρόσφατα  στο Facebook.
 
Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr