Σάββατο 16 Αυγούστου 2014

Το μακρύ χέρι για τα σιωνιστικά σχέδια της Μέσης Ανατολής, ο Ταγίπ Ερντογάν

Οι μυστικές επαφές των ΗΠΑ με Σαουδάραβα που οι ΗΠΑ θεωρούν τρομοκράτη – Αποκαλύψεις που "καίνε" μια εβδομάδα μετά τον θρίαμβο στις προεδρικές εκλογές
- Πλάνα από κάμερα ασφαλείας προκαλούν σάλο στην Τουρκία
- Δείχνουν τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να συναντάται με τον Γιασίν αλ Κάντι
- Ο Σαουδάραβας επιχειρηματίας είχε χαρακτηριστεί από τις ΗΠΑ "παγκόσμιος
τρομοκράτης"
- Ο ΟΗΕ τον είχε στη λίστα με τους υποστηρικτές της
Αλ Κάιντα
- Η συνάντηση έγινε τον Απρίλιο του 2012, όταν ήταν απαγορευμένη η είσοδος του Κάντι στην Τουρκία
Μια εβδομάδα κατάφερε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να... χαρεί χωρίς προβλήματα τον θρίαμβό του στις προεδρικές εκλογές της Τουρκίας και την εκλογή του από το πρώτο γύρο. Τώρα όμως, είναι αντιμέτωπος με ακόμη ένα σκάνδαλο.

Εικόνες από κάμερα ασφαλείας έκαναν την εμφάνισή τους στον τουρκικό Τύπο και φέρουν στο φως μυστικές συναντήσεις του νέου προέδρου της Τουρκίας με τον Σαουδάραβα επιχειρηματία Γιασίν αλ Κάντι, άνθρωπο που βρίσκεται στη λίστα του υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ και έχει χαρακτηριστεί "παγκόσμιος τρομοκράτης"!

Τις φωτογραφίες που "καίνε" τον Ερντογάν δημοσίευσε η εφημερίδα Καρσί και, σύμφωνα με την εφημερίδα Zaman, διέρρευσαν από την έρευνα για τη διαφθορά που ξεκίνησε στις 25 Δεκεμβρίου του 2013.
Στις φωτογραφίες εμφανίζεται επίσης ο επικεφαλής του τουρκικών μυστικών υπηρεσιών, Χακάν Φιντάν.
Οι μυστικές συναντήσεις Ερντογάν – Φιντάν φέρονται να έχουν γίνει τον Απρίλιο του 2012, στο συνεδριακό κέντρο Halic της Κωνσταντινούπολης, όταν ακόμη ο αλ Κάντι απαγορευόταν, με απόφαση μάλιστα του υπουργικού συμβουλίου, να μπει στην Τουρκία. Έγιναν επίσης πριν ο ΟΗΕ αφαιρέσει το όνομά του από τη λίστα του με τους υποστηρικτές της Αλ Κάιντα.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο αλ Κάντι έφτασε στην Τουρκία στις 14 Απριλίου και αμέσως κατευθύνθηκε στο χώρο της συνάντησης. Μάλιστα, όπως τονίζεται, ο Σαουδάραβας έφτασε στην Κωνσταντινούπολη συνοδεία της ασφάλειας του Ερντογάν και χωρίς καν να περάσει από τον έλεγχο διαβατηρίων!

Οι φωτογραφίες από το κλειστό κύκλωμα δείχνουν τον αλ Κάντι να μπαίνει στο πάρκινγκ του συνεδριακού κέντρου στις 11:59 το πρωί της 14ης Απριλίου. Αφού παρκάρει το αυτοκίνητό του, ο αλ Κάντι μπαίνει στο κτίριο. Σχεδόν δυο λεπτά μετά, ο Ερντογάν και ο επικεφαλής της MIT μπαίνουν επίσης στο πάρκινγκ.

Οι κάμερες ασφαλείας μέσα στο συνεδριακό κέντρο κατέγραψαν τον αλ Κάντι να μπαίνει σε αίθουσα συνεδριάσεων στις 12.01, με τον Ερντογάν να ακολουθεί δυο λεπτά μετά. Οι δυο τους συναντήθηκαν μόνοι για 51 λεπτά, χωρίς να είναι παρών ο Φιντάν. Στις 12.54 ο αλ Κάντι έφυγε. Στις 3:06 φαίνεται ο Φιντάν να μπαίνει στην αίθουσα και να έχει 10λεπτη συνάντηση με τον Ερντογάν.

Το τι συζήτησαν οι τρεις άνδρες δεν είναι γνωστό. Όμως σύμφωνα με προηγούμενα άρθρα της εφημερίδας, ο αλ Κάντι είχε εγκαθιδρύσει δίκτυο στην Τουρκία και είχε πρόσβαση σε πρόσωπα κλειδιά της κυβέρνησης Ερντογάν.

Ο εκπρόσωπος του αλ Κάντι, Ουσάμα Κουτμπ φέρεται να τηλεφώνησε στις 2 Απριλίου στον βοηθό του Ερντογάν, Xασάν Ντογκάν. Ο Κουτμπ είναι ανιψιός του Σαγίντ Κουτμπ, του ιδρυτή της Μουσουλμανικής Αδελφότητας. Είπε λοιπόν στον βοηθό του Τούρκου πρωθυπουργού ότι ο "γηραιός αδερφός" του θέλει να συζητήσει κάτι με τον Ερντογάν. Την επόμενη μέρα, ο Ντογκάν του τηλεφώνησε και κανονίστηκε η συνάντηση.

Αλ Κάντι και Ερντογάν φέρονται να έχουν συναντηθεί συνολικά 13 φορές. Σε μερικές από αυτές ήταν παρών και ο επιχειρηματίας Μουσταφά Λατίφ Τομπας, που εμπλέκεται σε σκάνδαλα στο χώρο των κατασκευών, καθώς επίσης και ο γιος του Ερντογάν, Μπιλάλ.

ΠΗΓΗ: zaman.com
Newsit.gr