Παρασκευή 22 Αυγούστου 2014

Επιστολές στον πρωθυπουργό για το «αντιρατσιστικό»! Πειραιώς: Πουλάτε την ψυχή σας για την εξουσία

«Φωτιές» έχουν ανάψει και στην Εκκλησία το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο και η αναφορά του στις γενοκτονίες των χριστιανών.
 Το σύνολο των ιεραρχών εκφράζει την αντίθεσή του στο σχέδιο και τη δυσαρέσκειά του για όσα αυτό αναφέρει. Μάλιστα, ο ένας μετά τον άλλον οι μητροπολίτες έχουν ξεκινήσει να αποστέλλουν επιστολές διαμαρτυρίας προς τον πρωθυπουργό για το θέμα. Ηδη, στο Μαξίμου έχουν φτάσει επιστολές από τέσσερις μητροπολίτες, τους Πειραιώς κ. Σεραφείμ, Γόρτυνος κ. Ιερεμία, Αιτωλοακαρνανίας κ. Κοσμά και Κυθήρων κ. Σεραφείμ.
Σε σκληρό ύφος ο μητροπολίτης Πειραιώς, μεταξύ άλλων, αναφέρει: «Διαμαρτυρόμεθα ακόμη εντονότατα, διότι εισάγεται για πρώτη φορά στην έννομη τάξη και το δικαιικό σύστημα η ποινική καταδίωξι ενός συναισθήματος πού δεν έχει λάβει αρχή εκτελέσεως, όπως η έννοια του μίσους, η οποία δεν προσδιορίζεται επακριβώς με μέγιστο κίνδυνο την καταδίωξη της ελευθερίας της συνειδήσεως και της ελευθερίας εκφράσεως». Και καταλήγει στην επιστολή του ο κ. Σεραφείμ: «Κύριε Σαμαρά, πουλάτε τιμή ευκαιρίας την ψυχή σας για μερικούς ακόμη μήνες Πρωθυπουργίας».

Ο μητροπολίτης Γόρτυνος θεωρεί το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο αντίθετο «προς την Αγία Γραφή, προς την Ελληνική σοφία και παιδεία, αλλά και προς αυτήν την απλή λογική και το αίσθημα του ανθρώπου». Ο συγκεκριμένος αντιρατσιστικός νόμος, σημειώνει, «οι Προφήτες της Παλαιάς Διαθήκης, ο Ιωάννης ο Πρόδρομος και ο Απόστολος Παύλος, πού τόσα γράφει κατά των Εβραίων, πρέπει να καταδικαστούν και να οδηγηθούν στις φυλακές ως ρατσιστές».
 
«Και η γνώμη»

Στην κοινή επιστολή τους, οι μητροπολίτες Αιτωλοακαρνανίας και Κυθήρων αναφέρουν ότι «με το υπό ψήφισιν νομοσχέδιο κυριολεκτικά ανοίγει ο ασκός του Αιόλου, καθώς θα μπορεί να κολάζεται ποινικά όχι μόνον η πράξις αλλά και η έκφρασις γνώμης. Κυριολεκτικά ανατρέπεται το δικανικό μας σύστημα και ο νομικός μας πολιτισμός».
dimokratianews.gr