Κυριακή 17 Αυγούστου 2014

Απείλησαν τον ιερέα του έδωσαν διορία να φύγει μιά εβδομάδα για τη Μόσχα

10257284_613199698798092_6562741701911223455_n
 Η ΔΙΑΠΟΜΠΕΥΣΗ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΙΕΡΕΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΟΥΚΡΑΝΟΥΣ ΕΞΤΡΕΜΙΣΤΕΣ (ΒΙΝΤΕΟ)
Τα μέλη του εθνικιστικού κόμματος Ελευθερία και του Ριζοσπαστικού κόμματος της Ουκρανίας με επικεφαλής τον αμεφιλεγόμενο Oleg Lyashko, διαπόμπευσαν τον ορθόδοξο ιερέα π. Vladimir της Εκκλησίας του Αγίου Τύχωνα
Αγία Σκέπη δικαιοδοσίας του πατριαρχείου Μόσχας κατά την ώρα ακολουθίας σε περιοχή του Κιέβου στην Motovilovka.
Οι παραστρατιωτικοί έφεραν διακριτικά των σχηματισμών που ανήκουν και έφτασαν με τζιπ.
Πορφύρης Δ Σταφυλά Π
Απείλησαν τον ιερέα του έδωσαν διορία να φύγει μιά εβδομάδα για τη Μόσχα και του πέταξαν ντοματοχυμό στα άμφια και στο κεφάλι. (RIA Novosti).
Οι δράστες του καταμαρτυρούν φιλορωσική στάση και ότι « υποστηρίζει τους τρομοκράτες “.Έγραψαν υβριστικά και απειλητικά συνθήματα αντιρωσικού μίσους στον περίβολο. H ενέργεια αυτή εντάσεται στο γενικότερο πογκρόμ που έχει κηρύξει το Κιέβο στους ανθενωτικούς ορθοδόξους.Επέρχετια μάλιστα μία ημέρα ακριβώς μετά την ανάδειξη του Μητροπολίτη Ονουφρίου στη θέση του επικεφαλή της Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας δικαιοδοσίας Μόσχας.”Έχουν καταγραφεί περισσότερες από 60 επιθέσεις κατά μελών του ορθόδοξου κλήρου,και ναοί έχουν κατεδαφιστεί.Πολυάριθμες εκκλησίες κάηκαν ή καταστράφηκαν από τα πυρά.Δύο με τρεις ιερείς σκοτώθηκαν” δήλωσε ένας ακτιβιστής των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.(rt 16/08/14)

dimpenews