Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2011

Ισραήλ και Ρωσία, οι ποιό άσπονδοι εχθροί του πλανήτη, τρίζουν τα δόντια τους μπροστά σε ένα Γ’ παγκόσμιο πόλεμο, με πυρηνικές δοκιμές.

Δοκιμή βαλλιστικού πυραύλου πραγματοποίησε το Ισραήλ
Τελ Αβίβ: Το Ισραήλ πραγματοποίησε την Τετάρτη δοκιμή βαλλιστικού πυραύλου από στρατιωτική βάση στα κεντρικά της χώρας, μετέδωσε το ισραηλινό ραδιόφωνο.
Η εκτόξευση του πυραύλου πραγματοποιήθηκε από τις στρατιωτικές εγκαταστάσεις Παλμασίμ.
Σε ανακοίνωσή του, το Υπουργείο Άμυνας του Ισραήλ αναφέρει ότι η δοκιμή είχε στόχο τον έλεγχο του συστήματος προώθησης του πυραύλου.
Το Ισραήλ διαθέτει τους πυραύλους «Ιεριχώ», οι οποίοι θεωρείται ότι μπορούν να φέρουν πυρηνικές κεφαλές.
Η εκτόξευση έρχεται μετά από φήμες που κυκλοφόρησαν σε ισραηλινά μέσα ενημέρωσης, ότι η κυβέρνηση ετοιμάζεται να εξαπολύσει στρατιωτική επίθεση εναντίον του Ιράν για το πυρηνικό του πρόγραμμα.

Στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, δημοσιογράφος άφησε να εννοηθεί ότι ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, Μπέντζαμιν Νετανιάχου και ο υπουργός Άμυνας, Εχούντ Μπάρακ, μπορεί να έχουν αποφασίσει -χωρίς να ζητήσουν την έγκριση του υπουργικού συμβουλίου- να πραγματοποιηθεί επίθεση σε ιρανικές πυρηνικές εγκαταστάσεις.
Τετάρτη, 2 Νοεμβρίου 2011 Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, news.in.gr
philenews.com

Βαλλιστικό πύραυλο Topol RS-12M εκτόξευσε σήμερα το πρωί με επιτυχία η Ρωσία
Βαλλιστικό διηπειρωτικό πύραυλο Topol RS-12M εκτόξευσε με επιτυχία η Ρωσία σήμερα το πρωί και ώρα 10.45 από το διαστημικό κέντρο Plesetsk. Ο πύραυλος έπληξε στόχο στο πεδίο βολής στην χερσόνησο Kamchatka.
Όπως δήλωσαν οι Ρώσοι αξιωματικοί ο λόγος για τον οποίο πραγματοποιήθηκε η εκτόξευση ήταν για να δοκιμαστούν οι δυνατότητες του πυραύλου καθώς η επιχειρησιακή του ζωή έχει φτάσει ήδη τα 24 χρόνια δεδομένου ότι ο πύραυλος που δοκιμάστηκε κατασκευάστηκε το 1987.
Είκοσι χρόνια μετά την είσοδο του σε υπηρεσία ο πύραυλος που σήμερα εκτοξεύτηκε τέθηκε σε αποθήκευση και σήμερα εξακριβώθηκε αν τελικά ήταν αξιόπιστος ή όχι.
Σύμφωνα με τον Διοικητή των πυραυλικών δυνάμεων της Ρωσίας Στρατηγό Sergei Karakayev η επιχειρησιακή ζωή των αυτοκινούμενων βαλλιστικών πυραύλων RS-12M Topol (SS-25 Sickle), θα μπορούσε να επεκταθεί μέχρι το 2019 με το σύστημα να συμπληρώνει 32 χρόνια ζωής.


Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr     04-11-2011