Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2011

Πούτιν: Η Αγία Ζώνη της Θεοτόκου θα ενισχύσει τον ελληνο-ρωσικό πνευματικό δεσμό.

Μόσχα, Ria Novosti. Ο Πρωθυπουργός Βλαντιμίρ Πούτιν εξέφρασε την ελπίδα το Σάββατο ότι η έκθεση της Αγίας Ζώνης της Θεοτόκου στη Μόσχα, χριστιανικού λειψάνου που διατηρείται στη μονή Βατοπεδίου στο Άγιον Όρος στην Ελλάδα, θα ενισχύσει τον πνευματικό δεσμό που ενώνει τους λαούς της Ρωσίας και της Ελλάδας.  Η ουρά των προσκυνητών φτάνει τα 8,5 χιλιόμετρα.
«Αυτό που κάνατε αποδεικνύει την ύπαρξη ενός δεσμού μεταξύ των λαών μας και ενισχύει αυτή τη πνευματική ένωση.
Χωρίς αμφιβολία, αυτό θα προωθήσει την μελλοντική ανάπτυξη των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών μας», δήλωσε ο πρωθυπουργός.Το Σάββατο, ο κ. Πούτιν συναντήθηκε με τους ιερείς της Μονής Βατοπεδίου, μεταξύ άλλων με τον Ηγούμενο Εφραίμ, οι οποίοι βοήθησαν να οργανώσουν την έκθεση του λειψάνου στη Ρωσία.

Ο Ηγούμενος Εφραίμ, από την πλευρά του είπε ότι οι ιερείς ήταν έκπληκτοι από την δίψα με την οποία ο ρωσικός λαός φιλοδοξούσε να προσκυνήσει αυτό το λείψανο.
Η Αγία Ζώνη της Παναγίας Μαρίας επέτρεψε «να δείξει σε πόσο μεγάλο βαθμό έχει πίστη ο ρωσικός λαός. Είμαι πεπεισμένος ότι αυτή είναι η πιο ισχυρή δύναμη του λαού σας». Η Ζώνη της Θεοτόκου, στην οποία αποδίδεται η ιδιότητα να τονώσει την γονιμότητα και να βελτιώσει την υγεία, έφτασε στη Μόσχα στις 19 Νοεμβρίου. Για την ώρα, ο αριθμός των πιστών που ήρθε να την προσκυνήσει ξεπερνά τους 670.000.
Η Αγία Ζώνη έχει ήδη κάνει στάσεις στις ρωσικές πόλεις της Αγίας Πετρούπολης, Ekaterinburg, Norilsk, Βλαδιβοστόκ, Ussuriisky, Krasnoyarsk, Tyumen, Nizhny Novgorod, Saransk, Σαμάρα, Ροστόφ, Σταυρούπολης και του Καλίνινγκραντ.
infognomonpolitics.blogspot.
 Ο επικεφαλής της κυβέρνησης τόνισε ότι χάρι σε αυτή τη χειρονομία, εκατομμύρια Ρώσοι πολίτες είχαν τη δυνατότητα να προσκυνήσουν την Αγία Ζώνη.