Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2011

«Απόβαση» Τούρκων επιχειρηματιών στη συμπρωτεύουσα την ερχόμενη Κυριακή .

Το έδαφος για την τουρκική οικονομική διείσδυση στη χώρα μας, προετοιμάζεται συστηματικά, με τη συνδρομή κάποιων που έχουν ως μόνες τους προτεραιότητες, την ελεύθερη διακίνηση του κεφαλαίου (η ιερή αγελάδα του συστήματος) και τα κέρδη. Φυσικά, όλα έχουν έναν καθωσπρέπει χαρακτήρα. Την ίδια ώρα όμως, στο παρασκήνιο, μεθοδεύεται η παράδοση συγκροτημάτων και επιχειρήσεων που συνιστούν σύμβολα στη Θεσσαλονίκη, όπως το Μακεδονία Παλλάς, σε τουρκικά χέρια. Με ανυπολόγιστο κόστος για τα εθνικά μας συμφέροντα και τη διπλωματική διαπραγματευτική μας ισχύ...
Η εκδήλωση-βιτρίνα
Ημερίδα λοιπόν με θέμα «Ελλάδα-Τουρκία: Πρό(σ)κληση Συνεργασίας», διοργανώνει το Ελληνο-Τουρκικό Επιμελητήριο Βορείου Ελλάδος το Σάββατο 26 Νοεμβρίου, στις 18:00, στην αίθουσα Foyer του ξενοδοχείου Hyatt Regency, στο πλαίσιο του πολυσυνεδρίου «Money Show». Όπως τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση, «σκοπός της ημερίδας είναι να σκιαγραφηθούν οι πιθανότητες που υπάρχουν στην παρούσα οικονομική κατάσταση για ανάπτυξη νέων επιχειρηματικών και εμπορικών δραστηριοτήτων στην Ελλάδα και την Τουρκία, καθώς και τα πιθανά οφέλη που μπορεί να προκύψουν από αυτές». Επίσης, διαβάζουμε, «θα παρουσιαστούν παραδείγματα επιχειρήσεων που ήδη δραστηριοποιούνται στις δύο χώρες, σε μια προσπάθεια να υπογραμμιστούν τυχόν οικονομικές και νομικές δυσκολίες που έχουν ήδη αντιμετωπίσει και τους τρόπους με τους οποίους τις έχουν επιλύσει».
Η «επιμελητεία»
Φυσικά, θα υπάρξει συστημική κάλυψη, από παράγοντες που θα ντύσουν με το κύρος τους, τη διοργάνωση. Προσέξτε: «στην ημερίδα θα συμμετάσχουν γνωστοί επιχειρηματίες, πολιτικοί και δημοσιογράφοι από την Ελλάδα και την Τουρκία». Δεν έχουμε καμία απολύτως αμφιβολία, ότι εκεί θα δούμε και τον δήμαρχο της Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη... Δίπλα στον πρόεδρο του Ελληνο-Τουρκικού Επιμελητηρίου Βορείου Ελλάδος Ζαννώ Απικιάν, τον αντιπρόεδρο Δημήτρη Συμεωνίδη, τον γενικό γραμματέα Νικόλαο Μαργαρόπουλος, την ταμία Αικατερίνη Μιχαηλίδου, μαζί με όλους όσους δεν βλέπουν τίποτα άλλο στην Τουρκία, παρά μόνο μια αγορά. Κύριοι του εν λόγω Επιμελητηρίου, μεγάλο τμήμα της Κύπρου μας, βρίσκεται υπό κατοχή...
Συστηματικά πράγματα...
Για την ιστορία και μόνο, θα πούμε ότι το πολύ ενεργό Ελληνο-Τουρκικό Επιμελητήριο Βορείου Ελλάδος, διοργάνωσε πέρσι τέτοια εποχή (9/12) ημερίδα στη Θεσσαλονίκη, με θέμα «Ελληνο-Τουρκική Οικονομική Συνεργασία», στην αίθουσα Αλέξανδρος, στο ξενοδοχείο Μακεδονία Παλλάς, παρουσία Τούρκων επισήμων. Ίσως και να μπήκαν τότε τα «θεμέλια» του τουρκικού «ενδιαφέροντος» για το ξενοδοχείο-σύμβολο της πόλης.
leykospyrgos«Ένας Τούρκος, ανοίγοντας μια επιχείρηση εδώ... βάζει ένα πόδι μέσα στην ευρωπαϊκή αγορά. Μπαίνει σε μια κοινοτική χώρα από την οποία μπορεί να εξελιχθεί προς την Ευρώπη πιο εύκολα και αποκτά κύρος ως μια ευρωπαϊκή επιχείρηση», είπε σε συνέντευξή του στην ιστοσελίδα της δημοσιογραφίας ειρήνης (αυτής που «κουκουλώνει» τις τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο και αποσιωπά ο,τιδήποτε θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως "εθνικιστική προσέγγιση" από την "πρόοδο") ο Ζαννώ Απικιάν, τον Νοέμβριο του 2010. Ο καθείς με τις προτεραιότητές του.