Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2011

Χτυπούν το ‘έμψυχο’ του ελληνικού στρατού…δημιουργούν αγανάκτηση και απειθαρχία στο στράτευμα.

Από σήμερα Δευτέρα δρομολογεί ο Στρατός Ξηράς τη δωρεάν χορήγηση γεύματος το μεσημέρι από το φανταρίστικο …καζάνι για όσους Επαγγελματίες Οπλίτες (ΕΠΟΠ), μόνιμους Υπαξιωματικούς και οι Ανθυπολοχαγούς το επιθυμούν!
Οι περικοπές στους μισθούς και τις συντάξεις έχουν «γονατίσει» την ελληνική κοινωνία, αγγίζουν φυσικά και το στράτευμα, πολύ περισσότερο δε τους χαμηλόμισθους .
Όπως είναι γνωστό, τα στελέχη των ενόπλων δυνάμεων εργάζονται πέραν του 8ώρου χωρίς να λαμβάνουν αποζημίωση για τις υπερωρίες και αρκετές φορές 6 ή και 7 ημέρες το μήνα, ενώ απαγορεύεται να εργαστούν σε δεύτερη, παράλληλη, εργασία.
 Είναι δε τις περισσότερες φορές σε ενοίκιο, αφού παίρνουν πολλές μεταθέσεις στα σύνορα και τα νησιά. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι νέοι άνθρωποι είναι «καταδικασμένοι» να ζουν μακριά από το σπίτι τους με ελάχιστα -μετά τις περικοπές – χρήματα κάτι που πλέον καθιστά ακόμα και την επιβίωση δύσκολη.
Ενδεικτικά, ένας νέος υπαξιωματικός που λαμβάνει κάθε 2 έτη μετάθεση για διαφορετικό σημείο της χώρας καλείται να ζήσει με μερικές εκατοντάδες ευρώ – μετά και από τις έκτακτες κρατήσεις και τις εισφορές. Τι να του μείνει αν εξαιρεθεί το ποσό για και να νοικιάσουν και σπίτι….. Για το λόγο αυτό και έπειτα από διαταγή του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ στρατηγού Μ. Κωσταράκου τα επιτελεία αρχίζουν να <<τρέχουν>> το πρόγραμμα …συσσίτιο Έτσι θα έχουν όλοι τη δυνατότητα σίτισης καθημερινά – το μεσημέρι – εντός στρατοπέδου και όχι μόνο όσοι είχαν 24ωρη υπηρεσία όπως συνέβαινε μέχρι σήμερα. Το σχέδιο ξεκινά από το ΓΕΣ – πιλοτικά, είπε ο Αρχηγός Ζαζιάς – και τις επόμενες ημέρες το εφαρμόζουν και οι άλλοι κλάδοι με αντίστοιχες διαταγές.