Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2011

Εμείς οι Έλληνες ‘φακελωμένοι’…και αυτοι, ίσως να’χουνε σκοτώσει κανα δυο, τρεις στην πατρίδα τους…

photo_verybig_118320Κυκλώματα αλλοδαπών θησαυρίζουν, γεμίζοντας τη χώρα μας με κακοποιούς και τυχοδιώκτες, τους οποίους διακινούν με φορτηγά, νέες συλλήψεις
Η ΕΛΑΣ συνεχίζει να κυνηγάει τα δυστυχώς αναρίθμητα κυκλώματα διακίνησης λαθρομεταναστών, που γεμίζουν τη χώρα μας με τριτοκοσμικούς και εν δυνάμει κακοποιούς. Στα διόδια Ελευσίνας, εντοπίστηκε και συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Συντονισμού της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής, ένας 28χρονος Σύριος, ο οποίος διακινεί συστηματικά λαθρομετανάστες, ενώ αναζητείται και άλλος ένας ομοεθνής του.
Οι αστυνομικοί της Διεύθυνσης Αλλοδαπών, μετά από σχετικές πληροφορίες, εντόπισαν δύο Ι.Χ. φορτηγά αυτοκίνητα και τα οποία ακινητοποίησαν στο ύψος των διοδίων Ελευσίνας. Μέσα στα οχήματα, βρέθηκαν 60 Αφγανοί λαθρομετανάστες, εκ των οποίων 21 ανήλικοι.

 Σύμφωνα με τα ευρήματα της ανάκρισης, τους πήγαιναν σε παράκτια περιοχή κοντά στον Αστακό Αιτωλοακαρνανίας, για να προωθηθούν από εκεί τη νύχτα με πλωτά μέσα, στην Ιταλία. Φυσικά, αυτοί εντοπίστηκαν, πολλοί άλλοι όμως διαφεύγουν και όταν αποτυγχάνουν (τις περισσότερες φορές) να περάσουν απέναντι, στην Ιταλία, συσσωρεύονται σε περιοχές γύρω από λιμάνια, όπως η Πάτρα και η Ηγουμενίτσα, δημιουργώντας σοβαρά προβλήματα στην πέριξ περιοχή.
Στην προκειμένη περίπτωση, τα δύο οχήματα κατασχέθηκαν και ο συλληφθείς, μαζί με τους λαθρομετανάστες, θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα. Δυστυχώς, το πιο πιθανό για τους λαθρομετανάστες, είναι να κρατηθούν για λίγο καιρό και μετά λόγω έλλειψης χώρου, να αφεθούν ελεύθεροι να σουλατσάρουν πάνω-κάτω στην εθνική μας επικράτεια. Κι έτσι, αυξάνεται συνεχώς ο αριθμός των εν Ελλάδι «παρκαρισμένων», οι οποίοι εγκληματούν συνεχώς, δημιουργώντας εδώ «ασφυκτικές» συνθήκες. Η αναθεώρηση της Συνθήκης Δουβλίνο ΙΙ, φαντάζει πλέον ως επιτακτική ανάγκη.