Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2009

ΚΟΣΟΒΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΟΥ ΣΙΩΝΙΣΜΟΥ.

Συγκλονιστικό το ρεπορτάζ του «Πρώτου Θέματος», για τα σχέδια των Αμερικανών στην Θράκη και την Μακεδονία με το εκεί Προξενείο τους και την προσπάθειά τους να δημιουργήσουν συνθήκες αποσταθεροποίησης στην ευρύτερη, με απώτερο σκοπό την απόσχιση της Θράκης και της Μακεδονίας από τον κορμό της Ελλάδος, κατά τα πρότυπα του Κοσσόβου!!!

Οι συναντήσεις που είχε ο Αμερικανός Πρόξενος στην Θεσσαλονίκη Hoyt Brian Yee, με εκπροσώπους του «Ουράνιου Τόξου», της λεγόμενης δηλ. «Μακεδονικής μειονότητας», αλλά και με παράγοντες που η Άγκυρα αντιμετωπίζει ως εκλεκτούς για την προώθηση των συμφερόντων και σχεδίων της στην Θράκη, έδωσαν ένα στίγμα για τις ύπουλες κινήσεις της Αμερικής στην περιοχή.
Η σοβαρή τεκμηρίωση του ρεπορτάζ έγινε σε προηγούμενα τεύχη της έκδοσης, όπου παρουσιάστηκαν απόρρητα έγγραφα -που ήρθαν σε γνώση του ΥΠΕΞ- τα οποία και κατεδείκνυαν τους ευρύτερους σχεδιασμούς της Αμερικής και την δόλια προσπάθειά της, να….αποδείξει την καταπίεση των δικαιωμάτων της Τουρκικής και «Μακεδονικής» μειονότητας στην περιοχή!!!
Και το ερώτημα που γεννάται είναι αν είναι μέσα στις αρμοδιότητες του Αμερικανού προξένου να απεργάζεται τέτοια σχέδια. Σχέδια τα οποία στοχεύουν στην αποσταθεροποίηση της ασφάλειας στην χώρα μας.
Κι αντί η Ελληνική Κυβέρνηση να απελάσει τον Αμερικανό Πρόξενο, όχι μόνον αυτό δεν έκανε, όχι μόνον δεν τον κάλεσε στο γραφείο της η κ. Μπακογιάννη το κ. Hoyt Yee για να της δώσει εξηγήσεις για την εκτός νόμου δράση του, φθάσαμε στο σημείο να κατηγορείται η Ελλάδα μέσω συνέντευξης τύπου στο State Depatment, για …σκανδαλώδη, ανάρμοστη και γελοία επίθεση κατά του Αμερικανού προξένου!!!
Αυτή είναι η ανεπάρκεια της εξωτερικής πολιτικής μας. Να μην μπορούμε να διαχειριστούμε τέτοιες καταστάσεις, να αφήνουμε τους Αμερικανούς να ξεδοντιάζουν την χώρα μας, να δημιουργούν καταστάσεις αποσταθεροποίησης, ώστε αύριο πάλι να βρισκόμαστε προ τετελεσμένων γεγονότων!!!
Και είναι βέβαιον ότι η Αμερική έχει στόχο να δημιουργήσει συνθήκες Κοσσόβου στη χώρα μας. Το ερώτημα είναι τι κάνει η Ελλάς, τι κάνει η κ. Μπακογιάννη; Για το μόνο που εξακολουθεί να ενδιαφέρεται είναι να κλείσει άρον-άρον το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων, για να ασχοληθεί μετά επισταμένως με την καλλιέργεια της υποψηφιότητάς της ως αυριανής Πρωθυπουργού!!!