Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2009

ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΥ



 Το σχέδιο του πατριάρχη Βαρθολομαίου σε εφαρμογή, έπειτα από τις αντιδράσεις του κλήρου της ελλαδικής εκκλησίας ενάντια στον οικουμενισμό. Φοβούμενος επαναστατικές εστίες που θα καταστρέψουν τα αιρετικά του πλάνα και τις διεργασίες του για ένωση με τους καθολικούς ,προσπαθεί να πάρει στα χέρια του τα πόστα της εκκλησίας της Ελλάδος. Μια τέτοια κίνηση θα του δώσει την σιγουριά αλλά και την ενημέρωση για την πλήρη εφαρμογή του πονηρού του σχεδίου. Αιτία τις επισκέψεως του σίγουρα και η ομολογία πίστεως κατά του οικουμενισμού, όπου εκατοντάδες κληρικοί και λαϊκοί είπαν ένα βροντερό όχι στην αίρεση του οικουμενισμού.
Πατριαρχικές δηλώσεις και περίεργες συμπεριφορές Ιεραρχών υποθάλπουν το ισχύον καθεστώς διοίκησης της Εκκλησίας της Ελλάδος και γίνονται αφετηρία δημιουργίας σχετικών σεναρίων.

Στην επανεξέταση του καθεστώτος της Αυτοκεφαλίας της Εκκλησίας της Ελλάδος και στην επάνοδο του παλαιού πατριαρχικού καθεστώτος διοίκησης αποβλέπουν οι τακτικές επισκέψεις του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου στις κατά τόπους εκκλησιαστικές επαρχίες της Ελλάδος, αλλά και οι περίεργες συμπεριφορές Ιεραρχών. Το μύχιο αυτό στόχο ενισχύουν περαιτέρω οι προσεκτικές αλλά λίαν περιεκτικές προς το θέμα αυτό δηλώσεις του Πατριάρχη. Δεδομένου μάλιστα της ενδόμυχης συνηγορίας της νυν εκκλησιαστικής ηγεσίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, η ύπαρξη της οποίας εκλαμβάνεται ως «μοναδική ευκαιρία» εκ του Φαναρίου για την επίτευξη των επιδιώξεών του, δεν αποκλείονται σύντομες εξελίξεις.
Μέσα στο πλαίσιο αυτό θα επιτάχυνε λ.χ. τις όποιες διαδικασίες κατάργησης της Αυτοκεφαλίας μία τεχνηέντως υποκινούμενη μετωπική αντιπαράθεση Εκκλησίας και Πολιτείας εξ αφορμής της φορολόγησης η δήμευσης η γενικότερα αμφισβήτησης της εκκλησιαστικής περιουσίας. Κάτι τέτοιο φυσικά δεν αποκλείεται να συμβεί αν διακρίνει κανείς τις διαθέσεις της πολιτικής ηγεσίας του τόπου και τις εντολές που αυτή δέχεται από τα παρασκηνιακά άνομα κέντρα εξουσίας εντός και εκτός Ελλάδος, που καθημερινά αποδεικνύεται πως κινούν τα νήματα των πολιτικών αποφάσεων.
Σε μία τέτοια περίπτωση η προσφυγή της Εκκλησίας της Ελλάδος στο Οικουμενικό Πατριαρχείο για δήθεν λόγους προστασίας των κεκτημένων δικαιωμάτων της θα αποτελέσει και το έναυσμα για την προσδοκώμενη και επιδιωκόμενη από τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο επιδίωξή του.