Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2009

ΜΕΓΑΛΗ ΑΛΒΑΝΙΑ ΚΑΙ ΤΣΑΜΟΥΡΙΑ ΣΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ



H Φωτιά που εκδηλώθηκε, από άγνωστη αιτία, σε δασική περιοχή των Δολιανών Ιωαννίνων στις 28/08 αποκάλυψε οπλοστάσιο, και συγκεκριμένα 7 τυφέκια ΑΚ-47 Kalashnikov, 2 αυτόματα αγνώστου τύπου, 9 γεμιστήρες κενοί και 4 γεμάτοι καθώς και 270 σφαίρες.Η συγκεκριμένη είδηση φέρνει στο προσκήνιο παλαιότερες αναφορές για τρομοκρατική δράση Αλβανών με αλυτρωτικές διαθέσεις. Είναι γνωστό ότι κύκλοι των Τιράνων προωθούν εντέχνως τη προπαγάνδα περί Τσαμουριάς και ενισχύουν τους εξτρεμιστές που οραματίζονται τη «Μεγάλη Αλβανία» με σύνορα μέχρι τη Πρέβεζα.
Η ψήφιση νόμου από την Αλβανική Βουλή, σύμφωνα με τον οποίο ορίζεται η 28η Ιουνίου ως «Ημέρα Γενοκτονίας των Τσάμηδων από τους Έλληνες», επισημοποίησε τις διεκδικήσεις σε βάρος της Ελλάδος.
Οι φήμες περί δημιουργίας «Απελευθερωτικού Στρατού Τσαμουριάς» (Ushtria Clirimtare e Camerise/UCC) το 1999, επιβεβαιωθήκαν από αναφορές της ΕΥΠ που είδαν το φως της δημοσιότητας. Σύμφωνα με αυτές, έχουν σχηματιστεί ολιγομελείς πυρήνες (ομάδες των 5 ή 10 ατόμων) κυρίως στη βόρειο Ελλάδα, με σκοπό τη διεξαγωγή ανταρτοπόλεμου και δολιοφθορών, συνολικής δύναμης 150 ανδρών.Ο οπλισμός τους φυλάσσεται σε κρύπτες που βρίσκονται διασπαρμένες σε όλη την ελληνική επικράτεια (και προέρχεται από τις μονάδες του Αλβανικού Στρατού που λεηλατήθηκαν το 1997) ενώ βασική δεξαμενή στρατολόγησης θεωρούνται φανατικοί Αλβανοί που διαμένουν παράνομα στην Ελλάδα.
Το φθινόπωρο του 2005 ζητήθηκε μάλιστα η άρση του τηλεφωνικού απορρήτου για τους συγκεκριμένους Αλβανούς “μετανάστες” καθώς υπήρχαν ενδείξεις ότι εμπλέκονται σε τρομοκρατικές οργανώσεις και εγκληματικές δραστηριότητες. Τα σενάρια που εμφανίστηκαν στο διεθνή Τύπο και ήθελαν τον UCC να αναλαμβάνει δράση κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 αποτέλεσαν το αποκορύφωμα της μαύρης προπαγάνδας περί «καταπίεσης των Τσάμηδων».
Το έγκριτο γερμανικό Spiegel δημοσίευσε στις 10.11.2003 το παρακάτω άρθρο για εξέγερση των Αλβανών στην Ελλάδα (το παραθέτω με δική μου πρόχειρη μετάφραση):
Η Εξέγερση των Σκιπετάρων Στην Βόρεια Ελλάδα οπλισμένοι Αλβανοί ετοιμάζονται για μάχη. Ο διακηρυγμένος στόχος τους: «Η δημιουργία μιας Mεγάλης Αλβανίας» Ο Άχμετ φοβάται. Σπουδάζει Οικονομικά στην Θεσσαλονίκη αλλά παράλληλα ασχολείται με αυτό που οι Έλληνες αποκαλούν «τρομοκρατία». Ο Άχμετ πολέμησε με τον UCK στο Κόσσοβο και είναι μέλος μιας μυστικής οργάνωσης. Στόχος τους είναι να οργανώσουν ένα ένοπλο δίκτυο αντίστασης στην Βόρεια Ελλάδα, μέχρι την άνοιξη του 2004, πριν την Ολυμπιάδα. Τότε, λέει ο Άχμετ, κάθε Αλβανός στα χωριά της Βόρειας Ελλάδας, θα μπορεί να οπλιστεί μέσα σε λίγα λεπτά.
Το γεγονός ότι οι αρχιτέκτονες της Μεγάλης Αλβανίας έχουν και την Ελλάδα στο στόχαστρό τους, είναι πια γνωστό. Τα ελληνικά ΜΜΕ προειδοποιούν ήδη για το κίνδυνο μιας εξέγερσης. Αν γίνει το Κόσοβο ανεξάρτητο, λέει ο πρώην Πρόεδρος των Σκοπίων Κίρο Γκλιγκόροφ, τότε «είναι πιθανός ένας πόλεμος στα Βαλκάνια».(…) Η αλβανική μειονότητα στην Βόρεια Ελλάδα αριθμεί περίπου 500.000 ανθρώπους. Μάλλον είναι παραπάνω γιατί πολλοί Αλβανοί περνάνε τα σύνορα πολύ εύκολα προς την Ελλάδα. (…)
Δεν είναι όλοι οι Αλβανοί ενθουσιασμένοι με την ιδέα της Μεγάλης Αλβανιάς. Από το δρόμο για Έδεσσα περνάει ο δρόμος για την Φλαμουριά. Εδώ υπάρχουν πολυτελείς βίλες, φοίνικες και καλοφροντισμένοι κήποι. Οι κάτοικοι φοβούνται: «Ούτε μέσα στα σπίτια μας δεν μιλάμε αλβανικά» λέει ένας γέρος. «Οι Έλληνες μας αφομοιώσανε, δεν έχουμε ούτε σχολεία. Αλλά μια επανάσταση;» Κουνάει το κεφάλι του και λέει: «Τότε θα τα χάσουμε όλα και θα μας διώξουν».
Είναι αγώνας «Δαβίδ εναντίον Γολιάθ» προσθέτοντας ότι η Ελλάδα είναι μέλος του ΝΑΤΟ. Ο Ιλίρ, υπεύθυνος για τον οπλισμό των μελλοντικών ανταρτών, περιμένει να πέσει η νύχτα. Τότε θα έρθει ένα φορτηγό από τα Σκόπια με κρυμμένα όπλα. Υποστηρικτές υπάρχουν αρκετοί, λέει ο Ιλίρ , έχοντας 5 πλαστά διαβατήρια στην τσέπη του. Τον Ιούνιο 2003 έγινε μια μεγάλη αγορά στην Κροατία μέσα Ιουνίου από την αλβανική διασπορά. 2000 Καλάσνικοβ, αρκετές ρουκέτες, 800 χειροβομβίδες, 12 αντιαρματικά βλήματα και πολλές αλεξίσφαιρα. Κινητήρια δύναμη πίσω από το σχέδιο είναι ο ΑΝΑ (Αλβανικός Εθνικός Στρατός). Επικεφαλής τους, που κρύβεται στο διαδίκτυο πίσω από το ψευδώνυμο «Αλβαν Βγιόσα», είναι ο δικηγόρος Ιδαγιετ Βεκίρη, 52.
Ιδρυτής του κόμματος Εθνική Ένωση Αλβανίας και φίλος του Φάτος Νάνο, προέδρου της Αλβανίας. Ήτανε μαζί στην φυλακή όταν δεν ήταν ακόμα στην εξουσία. Εδώ και λίγο καιρό ψάχνει η Αλβανική κυβέρνηση για τον «Βεκίρη που ξεσηκώνει τον λαό» μέσω της Ιντερπολ. (…) Με το μικρό του στρατό θέλει να μπει στ’ αχνάρια του UCK.
Ο κόσμος πρέπει να δεχτεί τον ΑΝΑ, δήλωσε ο Βεκίρι. Αν δεν τα βρούνε διπλωματικά θα καλέσει τους οπαδούς του σε ανταρτοπόλεμο. Κανένας Αλβανός στα Βαλκάνια δεν θα αρνηθεί τον πόλεμο, αν δοθεί η ευκαιρία για την Ένωση. (…) Οι Αλβανοί έχουν ελπίδες.Ένας από τους υποψήφιους προέδρους των ΗΠΑ, ο Δημοκρατικός Wesley Clark, επισκέφτηκε πριν λίγο καιρό το Κόσοβο. Υποσχέθηκε στους Αλβανούς να τους βοηθήσει με όλη του την καρδιά, αν έχει την υποστήριξη του αλβανικού λόμπι στο αμερικανικό Κογκρέσο. Παράλληλα έρχεται η βοήθεια από τις ΗΠΑ.
Οι μυστικές υπηρεσίες λένε, πως στη Νάπολη παραδόθηκαν 9 κονταινερ με εξοπλισμό επικοινωνιών το 2001 στους Αλβανούς αντάρτες. Έτσι μπορούν οι Αλβανοί αντάρτες σε Κόσσοβο, ΠΓΔΜ και Αλβανία να έρχονται σε επαφή χωρίς να υποκλέπτονται από τις μυστικές υπηρεσίες των Σκοπίων. Όλα αυτά οργανώνονται από την ιδιωτική MPRI (Military Professional Resources Inc.) στη Βιρτζίνια, υπό την ηγεσία του πρώην επιτελικού αξιωματικού του Αμερικανικού Στρατού Carl Vuono. (…)
Όμως, μια επίθεση Αλβανών στην Ελλάδα θα φέρει της ΗΠΑ σε πολύ δύσκολη διπλωματική θέση. Γι’ αυτό προτρέπουν τον ΑΝΑ να λύσει το θέμα με διπλωματικά μέσα. Από την Αθήνα θα ζητήσουν προς το παρόν, μόνο τον επαναπατρισμό 200.000 Αλβανών, οι οποίοι εκδιώχτηκαν μετά τον Β΄ Παγκόσμιο πόλεμο, είπε ο Βεκίρι. Θα βοηθήσουμε την κατάσταση με μικρές προβοκάτσιες.
Τα όπλα είναι εφεδρικά. «Όμως ξέρετε όλοι» προσθέτει ο Αλβανός γελώντας «η όρεξη έρχεται στο φαγητό».
πηγή:strategy-geopolitics