Κυριακή 10 Ιουλίου 2022

Σκηνές «βαθιάς Ανατολής» στο ΚΥΤ Σάμου: «Αλλάχ Ακμπάρ» και χιλιάδες παράνομοι μετανάστες «φυτεμένοι« στην καρδιά του Αιγαίου


«Καμπανάκι» από τον εκδότη του pronews.gr Τ.Γκουριώτη
Οι σκηνές από την «δομή φιλοξενίας» στην Σάμο, ένα νησί που βρίσκεται σε ελάχιστη απόσταση από τις τουρκικές ακτές, «μιλάνε» από μόνες της για το τι σημαίνει η πόλη των παράνομων μεταναστών στο νησί.

Ενώ κάποιοι κυβερνητικοί ή φιλοκυβερνητικοί υποστηρίζουν ότι «Τώρα με την δομή δεν υπάρχει πρόβλημα με τους μετανάστες», στην πραγματικότητα το πρόβλημα απλά… μονιμοποιήθηκε και τέθηκε σε οργανωμένη βάση.


Με αφορμή ακριβώς την δομή φιλοξενίας της Σάμου, ο εκδότης του pronews.gr Τάσος Γκουριώτης, μιλώντας στην εκπομπή του Γιώργου Νούλα «Γεωπολιτικά» μόλις πριν τέσσερις ημέρες, είχε σημειώσει τα εξής:

«Σε ότι αφορά αυτούς που υποστηρίζουν ότι στην Σάμο οι παράνομοι μετανάστες έχουν μαζευτεί και ότι είναι τώρα σε μια δομή, θα συμφωνήσω ότι η κατάσταση είναι καλύτερη, δεν κυκλοφορούν συνέχεια και δεν πηγαίνουν όπου θέλουν, ότι ώρα θέλουν και δεν δίνουν αυτήν την άθλια εικόνα που έδιναν πριν από 2-3 χρόνια.


Όμως δεν πρέπει να παραμείνουν ούτε στις δομές, διότι “δομές φιλοξενίας” παραμένουσες, σημαίνει ότι έχουν “φυτευτεί” αλλοδαποί πληθυσμοί στην καρδιά των ελληνικών πληθυσμών στα εδάφη του Ανατολικού Αιγαίου και αυτό θα πρέπει να το ξέρουν όλοι.


Αυτοί οι αλλοδαποί πληθυσμοί θα πρέπει να φύγουν από εκεί.


Όχι γιατί δεν τους συμπαθούμε, δεν τους αγαπάμε ή γιατί δεν ακολουθούμε το χριστιανικό “αγάπα τον συνάνθρωπό σου”.

Θα πρέπει να φύγουν από εκεί και να επανατοποθετηθούν, να πάνε στις πατρίδες τους, γιατί οι περιοχές αυτές είναι εθνικά ευαίσθητες περιοχές.

Αυτό πρέπει να το θέσουν όλοι όσοι ενδιαφέρονται πραγματικά για την Ελλάδα σε αυτούς που κυβερνούν ή μελλοντικά θα κυβερνήσουν την χώρα».

Το ΚΥΤ της Σάμου βρίσκεται στη θέση «Ζερβού» του Δήμου Ανατολικής Σάμου και έχει 3.000 θέσεις, αλλά το νησί «φιλοξενεί» πάνω από 5.000 αλλοδαπούς που έχουν εισέλθει παράνομα στη χώρα.


Καταλαμβάνει 154 στρέμματα και οι χώροι διαμονής αναπτύσσονται σε 14.250 τ.μ. και διαιρούνται σε διακριτές ζώνες, ενώ αποτελούνται από 240 οικίσκους των 25 τ.μ. έκαστος με χωρητικότητα 4 άτομα ανά οικίσκο, 7 ισόγεια κτήρια διαμονής των 500 τ.μ. με χωρητικότητα 120 άτομα ανά κτήριο και 2 των 400 τ.μ. έκαστο με χωρητικότητα 120 άτομα ανά κτήριο.