Παρασκευή 8 Ιουλίου 2022

Belgorod: Το μεγαλύτερο πυρηνικό υποβρύχιο παραδόθηκε σήμερα στο ρωσικό Πολεμικό Ναυτικό


Το υποβρύχιο ειδικού σκοπού K-329 Belgorod, παραδόθηκε σήμερα στο Πολεμικό Ναυτικό της Ρωσίας, όπως αναφέρει το πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti.

Αν και δεν έχουν αποκαλυφθεί λεπτομερείς προδιαγραφές, είναι σαφές ότι το Belgorod είναι το μεγαλύτερο υποβρύχιο που έχει κατασκευαστεί εδώ και τουλάχιστον 30 χρόνια. Στην πραγματικότητα, ο μόνος τύπος υποβρυχίου που είναι μεγαλύτερος είναι το Typhoon Class.



Το υποβρύχιο κατηγορίας Oscar-II εκτιμάται ότι έχει μήκος 178 μέτρα και πλάτος περίπου 15 μέτρα. Το εκτόπισμά πιθανότατα θα είναι σημαντικά μεγαλύτερο από τους 19.000 τόνους της κατηγορίας Oscar-II στην οποία βασίζεται. Αυτό είναι μεγαλύτερο από κάθε άποψη από το μεγαλύτερο δυτικό υποβρύχιο, το Ohio Class του αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το Belgorod ξεκίνησε θαλάσσιες δοκιμές στις 25 Ιουνίου 2021. Θα είναι οπλισμένο με το στρατηγικό πυρηνικό όπλο Poseidon και θα εκτελεί επίσης μυστικές αποστολές πολέμου στον βυθό της θάλασσας.

Το υποβρύχιο θα έχει έξι πυρηνικούς πυραύλους Poseidon, ένα πυρηνοκίνητο υποβρύχιο βαθέων καταδύσεων για αποστολές στον βυθό της θάλασσας, ένα υποβρύχιο διάσωσης DSRV, κανονικές τορπίλες και άλλα υποβρύχια όπλα.



Οι πύραυλοι Poseidon χαρακτηρίστηκαν από τον Ρώσο Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν στην ομιλία του το 2018 ως ένα από τα έξι «υπερόπλα» της χώρας του που αναπτύχθηκε ως απάντηση στο αμερικανικό πρόγραμμα πυραυλικής άμυνας.

Ο Πούτιν εξήγησε στην ομιλία του ότι το υποβρύχιο drone θα ήταν δύσκολο να εντοπιστεί και να αναχαιτιστεί λόγω της ταχύτητας και του μεγέθους του και θα προκαλούσε τεράστιες ζημιές σε παράκτιους στόχους μετά την υποβρύχια εκτόξευση.

Με πληροφορίες από: Naval News

https://www.onalert.gr/eksoplismoi/belgorod-to-megalytero-pyriniko-ypovrychio-paradothike-simera-sto-rosiko-polemiko-naytiko/471401/?utm_source=newsit.gr&utm_medium=Referral&utm_campaign=top5box