Παρασκευή 1 Απριλίου 2022

Αυτοδιαλύονται οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις - «Θα σας τιμωρήσω προδότες» λέει ο Β.Ζελένσκι

 

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις μετά την διάλυση του Τάγματος Αζόφ στην Μαριούπολη,

 καθώς αρκετοί είναι οι Ουκρανοί στρατιώτες, από τους 70.000 που βρίσκονται εγκλωβισμένοι στη ρωσική «τανάλια», που δεν επιθυμούν να πολεμήσουν τους Ρώσους. 

Αυτό είναι κάτι που έχει εξοργίσει την ηγεσία του καθεστώς του Κιέβου, με τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι να ανακοινώνει ότι απομάκρυνε δύο από τους κορυφαίους στρατηγούς του, χαρακτηρίζοντας τους μάλιστα «προδότες».

«Σήμερα ελήφθη μια ακόμη απόφαση που αφορά αντιήρωες. Τώρα δεν έχω χρόνο να ασχοληθώ με όλους τους προδότες. Αλλά τελικά όλοι θα τιμωρηθούν», ανέφερε ο Ζελένσκι κατά το χθεσινοβραδινό του διάγγελμα.

Σύμφωνα με το CNN απομακρύνθηκαν ο Naumov Andriy Olehovych, πρώην επικεφαλής του Κεντρικού Τμήματος Εσωτερικής Ασφάλειας της Υπηρεσίας Ασφαλείας της Ουκρανίας και ο Kryvoruchko Serhiy Oleksandrovych, πρώην επικεφαλής του τμήματος των Υπηρεσιών Ασφαλείας της Ουκρανίας στην περιοχή της Χερσώνας.

«Αυτοί οι στρατιωτικοί μεταξύ ανώτερων αξιωματικών που δεν έχουν αποφασίσει ποια είναι η πατρίδα τους, που παραβιάζουν τον στρατιωτικό όρκο πίστης στον Ουκρανικό λαό για την προστασία του κράτους μας, την ελευθερία και την ανεξαρτησία αναπόφευκτα θα στερηθούν τους ανώτερους στρατιωτικούς τους βαθμούς. Οι τυχαίοι στρατηγοί δεν έχουν καμία θέση εδώ», διεμήνυσε ο Ζελένσκι.

https://www.defencenet.gr/amyna/enoples-sygkroyseis/917659_aytodialyontai-oi-oykranikes-enoples-dynameis-tha-sas-timoriso