Παρασκευή 3 Ιανουαρίου 2020

Δηλώσεις του στρατηγού Κάσεμ Σουλεϊμάνι κατηγορούσε το Ισραήλ οτι διαπράττει γενοκτονία

 
«Κόλαση» στο Ισραήλ προβλέπει ο διοικητής της ιρανικής Δύναμης αλ-Κοντς
«Θα γίνει κόλαση στο Ισραήλ»

Η σύγκρουση μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας διανύει την 24η ημέρα, με τουλάχιστον 1.364 νεκρούς Παλαιστινίους από την έναρξη της επιχείρησης
  
Η ιδέα του αφοπλισμού των Παλαιστινίων μαχητών στη Γάζα δεν είναι παρά μια «χίμαιρα», δήλωσε σήμερα σε σπάνια δήλωσή του στα μέσα ενημέρωσης ο διοικητής της Δύναμης αλ-Κοντς, της επίλεκτης μονάδας των Φρουρών της Επανάστασης, προβλέποντας «κόλαση» στο Ισραήλ.
Τις δηλώσεις του στρατηγού Κάσεμ Σουλεϊμάνι μετέδωσε αργά το βράδυ της Πέμπτης το επίσημο ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων Irna, ενώ η σύγκρουση μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας διανύει την 24η ημέρα, με επτά νεκρούς Παλαιστίνιους μόνο κατά τις σημερινές επιδρομές και τουλάχιστον 1.364 από την έναρξη της επιχείρησης.
 
Ο Σουλεϊμάνι «υπογράμμισε ότι η αντιμετώπιση του σιωνιστή εχθρού είναι ανάγκη και ότι το κίνημα παλαιστινιακής αντίστασης θα μετατρέψει τη γη και τον ουρανό σε κόλαση» για το Ισραήλ.

«Ο αφοπλισμός της (παλαιστινιακής) αντίστασης είναι μια χίμαιρα» που δε θα πραγματοποιηθεί, τόνισε, σύμφωνα με το Irna. «Το μαρτύριο για την Παλαιστίνη είναι το όνειρο κάθε ευγενούς μουσουλμάνου».
 
Οι ΗΠΑ και πολλές ευρωπαϊκές χώρες έχουν απευθύνει έκκληση για εκεχειρία και αφοπλισμό των ενόπλων οργανώσεων στη Λωρίδα της Γάζας, συμπεριλαμβανομένης της Χαμάς.

Η Δύναμη αλ-Κοντς (Ιερουσαλήμ) πραγματοποιεί στο εξωτερικό αποστολές ασφαλείας που θεωρούνται απαραίτητες για την προστασία της Ισλαμικής Δημοκρατίας. Ο διοικητής της Κάσεμ Σουλεϊμάνι εμφανίζεται σπανιότατα στα ιρανικά μέσα ενημέρωσης και θεωρείται μια από τις πλέον σημαίνουσες προσωπικότητες, αν όχι η πλέον σημαίνουσα, για τα θέματα ασφαλείας στη Μέση Ανατολή.

«Πονάμε από τις οδυνηρές εξελίξεις στην Παλαιστίνη και η καρδιά μας είναι γεμάτη θλίψη», πρόσθεσε λέγοντας ότι υπάρχει «μεγάλη οργή» μέσα τους.

Οι δηλώσεις του Σουλεϊμάνι έρχονται λίγες ημέρες μετά την ομιλία του ανώτατου πνευματικού ηγέτη του Ιράν αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ που κάλεσε την Τρίτη τους Παλαιστίνιους να πάρουν τα όπλα και κατηγόρησε το Ισραήλ ότι διαπράττει «γενοκτονία» στη Γάζα.
Πέμπτη 31 Ιουλ 2014