Τετάρτη, 8 Ιανουαρίου 2020

Θρίαμβος Χαφτάρ στη Σύρτη – Πήρε λάφυρα τα όπλα των Τούρκων (φωτο+βίντεο)

 
Πολλά και αξιόλογα είναι τα λάφυρα που έπεσαν τη Δευτέρα στα χέρια του Λιβυκού Εθνικού Στρατού (LNA), του Χαλίφα Χαφτάρ, μετά την απελευθέρωση της Σύρτης.
  
Οι ισλαμιστές και τζιχαντιστές παραστρατιωτικοί, «στρατιώτες» της φιλοτουρκικής κυβέρνησης της Τρίπολης, τράπηκαν σε φυγή μόλις εξαπολύθηκε η αστραπιαία επίθεση του LNA.
Η Σύρτη άλλαξε χέρια μέσα σε τρεις ώρες.
Αρκετοί από τους «στρατιώτες» της Τρίπολης πιάστηκαν αιχμάλωτοι, ενώ άλλοι πρόθυμα άλλαξαν στρατόπεδο ζητώντας να ενταχθούν στον Λιβυκό Εθνικό Στρατό (LNA).
Οι περισσότεροι, που τράπηκαν σε φυγή, επιλέγοντας να μην πολεμήσουν, άφησαν πίσω τους βαρύ τουρκικό οπλισμό, τουρκικά τεθωρακισμένα και εξοπλισμένα ημιφορτηγά. Άφησαν και τανκς.
Πολλά από τα 100 τουρκικής κατασκευής τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού Kirpi, που έστειλε η Τουρκία την περασμένη άνοιξη στην Τρίπολη, τα οποία πλήρωσε το Κατάρ, περιήλθαν λάφυρα στα χέρια των δυνάμεων της Βουλής των Αντιπροσώπων, του Λιβυκού Εθνικού Στρατού (LNA).
Ακόμα και ένα φορητό κέντρο ελέγχου τουρκικών ντρον έπεσε στα χέρια του LNA.
Να σημειωθεί ότι μαζί με τους τζιχαντιστές έτρεχαν να σωθούν και οι Τούρκοι στρατιωτικοί σύμβουλοι και χειριστές των ντρον.
Οι Τούρκοι έπρεπε να έτρεχαν γρηγορότερα από όλους, διότι ξέρουν ότι εάν πέσουν στα χέρια του Λιβυκού Εθνικού Στρατού (LNA) θα εξευτελιστούν.
Η ταχύτητα της επίθεσης ήταν τόσο μεγάλη που ορισμένοι από τους παραστρατιωτικούς τζιχαντιστές παράτησαν το φαγητό τους στη μέση.

Δείτε σε φωτογραφίες λάφυρα που πήραν οι δυνάμεις του Χαφτάρ στη Σύρτη:

Οι Τούρκοι έτρεχαν τόσο γρήγορα να ξεφύγουν, που το κινητό κέντρο ελέγχου ντρον πρέπει να τους καθυστερούσε, για αυτό και το εγκατέλειψαν 45 χλμ. δυτικά της Σύρτης.

Ένα από τα πολλά τουρκικής κατασκευής τεθωρακισμένα οχήματα Kirpi, που πλήρωσε το Κατάρ, λάφυρο στο γκαράζ του. Το άφησαν πίσω τους.

Ήταν τόσο ταχεία η απελευθέρωση της Τρίπολης, που οι παραστρατιωτικοί άφησαν το φαγητό στη μέση και το έβαλαν στα πόδια.

Δείτε και βίντεο με τα λάφυρα:https://www.tribune.gr/world/news/article/634008/thriamvos-chaftar-sti-syrti-pire-lafyra-ta-opla-ton-toyrkon-foto-vinteo.html