Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2020

Ο αρχηγός του «Ελεύθερου Συριακού Στρατού» θα πάει στη Λιβύη να πολεμήσει τον Χαφτάρ

 
 
Ο αρχηγός του λεγόμενου «Ελεύθερου Συριακού Στρατού», πιστός στην Τουρκία,
Αχμέτ αλ Σιχαμπί, υποσχέθηκε στους επικεφαλής της λιβυκής πόλης Μισράτα, τους οποίους αποκάλεσε «αδελφούς Τουρκμένους», ότι θα έρθει για να διώξει την αδικία από αυτούς, αφού νικήσουν ολοκληρωτικά τον συριακό στρατό του Μπαράρ αλ Άσαντ.
«Οι δυνάμεις μας, αφού ολοκληρώσουν την άρση της αδικίας του Σύριου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ από τους Σύριους, θα έρθουν να διώξουν την αδικία από τους αδελφούς μας Τουρκμένους», είπε αναφερόμενος στην πόλη Μισράτα, με αφορμή τις δηλώσεις του προέδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν  ο οποίος ανέφερε ότι στη Λιβύη υπάρχουν ένα εκατομμύριο Τούρκοι.
Στις 22 Δεκεμβρίου, ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν ανέφερε σε ομιλία του κατά τη διάρκεια τελετής έναρξης ενός νέου υποβρυχίου, ότι ο Κεμάλ Ατατούρκ ήταν μαχητής στον οθωμανικό στρατό στη Λιβύη και πολεμούσε  στα μέτωπα εκεί. Θα είμαστε εκεί να πολεμήσουμε και εμείς, έχουμε ένα εκατομμύριο Τούρκους που ζουν στη Λιβύη».
 
Ο ηγέτης του φιλοτουρκικού ‘Ελεύθερου Συριακού Στρατού’, παραδέχθηκε ότι έστειλε Σύριους μισθοφόρους στη Λιβύη, λέγοντας: Οι μαχητές μας θα πάνε σε οποιοδήποτε μέρος, όπου υπάρχει τζιχάντ και θα θυσιάσουμε τη ζωή μας και των παιδιών μας για χάρη του Οθωμανικού Χαλιφάτου», γράφει η Libya Akhbar.
--
AB.