Δευτέρα 6 Ιανουαρίου 2020

Πρώην Επικεφαλής Φρουρών Επανάστασης: Το Ιράν θα χτυπήσει ισραηλινούς στόχους, αν οι ΗΠΑ επιτεθούν

 
Ανεβαίνουν οι τόνοι μεταξύ Ιράν και ΗΠΑ, με αφορμή τη δολοφονία του διοικητή της μονάδας Κουντς των Φρουρών της Επανάστασης του Ιράν, Κασέμ Σολεϊμανί, ο οποίος πέθανε σε αεροπορική επιδρομή των ΗΠΑ στη Βαγδάτη.
Ο Μοσέν Ρεζάι, πρώην επικεφαλής του Σώματος της Ισλαμικής Επαναστατικής Φρουράς της χώρας (IRGC), προειδοποίησε για εκτεταμένες επιπτώσεις από πιθανό χτύπημα των ΗΠΑ στο Ιράν.
«Σε απάντηση του Τράμπ, ο οποίος είπε ότι η Ουάσινγκτον θα επιτεθεί στο Ιράν αν αναλάβει εκδίκηση», ο Ρεζέι δήλωσε: βεβαιωθείτε ότι σε μια τέτοια περίπτωση θα χτυπήσουμε την ισραηλινή πόλη της Χάιφα και βασικούς ισραηλινούς στόχους ».
Τα σχόλιά του πραγματοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια τελετής στην Τεχεράνη την Κυριακή, στην οποία εκατοντάδες άτομα έσπευσαν να τιμήσουν τον διοικητή της μονάδας Κουντς (Quds) των Φρουρών της Επανάστασης του Ιράν, Κασέμ Σολεϊμανί , ο οποίος πέθανε σε αεροπορική επιδρομή των ΗΠΑ στη Βαγδάτη στις 3 Ιανουαρίου.
Την Κυριακή, ο αμερικανός Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ προειδοποίησε ότι εάν η Τεχεράνη επιτεθεί σε Αμερικανούς ή αμερικανικά περιουσιακά στοιχεία ως αντίποινα για τη δολοφονία του υψηλόβαθμου ιρανού στρατηγού, η Ουάσινγκτον θα χτυπήσει 52 στόχους στο Ιράν «πολύ γρήγορα και πολύ σκληρά».
Ο Ρεζέι αποκάλεσε «μαζικό» το κίνημα που έχει διαμορφωθεί στο Ιράν ως απάντηση στη δολοφονία του Σολεϊμανί, υποσχόμενος ότι το Ιράν θα «αγωνιστεί σκληρά απέναντι στους Αμερικανούς» μέχρι να επιτύχει την «πλήρη απομάκρυνση των ΗΠΑ από την περιοχή».
«Όλος ο κόσμος θα πρέπει να γνωρίζει ότι οι Αμερικανοί θα απομακρυνθούν σύντομα από την περιοχή», τόνισε χαρακτηριστικά.
https://sputniknews.gr/kosmos/202001065834438-proin-epikefalis-frouron-epanastasis-to-iran-tha-htypisei-israilinous-stohous-an-oi-Ipa-epitethoun/