Πέμπτη 27 Ιουνίου 2019

Παρακολουθώντας τα τουρκικά UAV να μας παρακολουθούν στο Αιγαίο…

 
 Οι άνθρωποι που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή αντιμετώπισης της τουρκικής επιθετικότητας στο Αιγαίο,
είναι αυτοί που καταλαβαίνουν καλύτερα από τον καθένα που και πόσο έχει προχωρήσει επιχειρησιακά η Τουρκία.
Πως έχει κατορθώσει με πολύ λιγότερα χρήματα να έχει αναβαθμίσει τις δυνατότητές. Και είναι αυτοί οι στρατιωτικοί που δεν μπορούν να κατανοήσουν γιατί στην Αθήνα και στα Γενικά Επιτελεία πανηγυρίζουν και κάνουν τελετές για την παραλαβή μεταχειρισμένων και ξεπερασμένων προ πολλού οπλικών συστημάτων.
 
Όλη μέρα χθες ένα τουρκικό UAV πετούσε εντός τουρκικού εναέριου χώρου, στα μικρασιατικά παράλια από τη Σάμο μέχρι την Κω και το Καστελόριζο. Πετούσε με ταχύτητα 100 κόμβων και σε ύψος από 3.000 έως 38.000 πόδια! Όπως είναι κατανοητό ,χωρίς κανένα ρίσκο και με οικονομία χρημάτων μεγάλη οι Τούρκοι είχαν “πιάτο” τα πάντα. Δεν είναι πια κάτι σπάνιο. Είναι η καθημερινότητα. Και όσο ο καιρός θα περνά θα βλέπουμε όλο και περισσότερες τέτοιες επιχειρήσεις και ίσως όλο λιγότερα τουρκικά μαχητικά. Τα εξοπλισμένα τουρκικά UAV είναι σχεδόν έτοιμα να “βγουν” σε καθημερινή βάση στο Αιγαίο.
Δυστυχώς στην άμυνα και όχι μόνο σ΄ αυτή βεβαίως κανείς δεν είδε την κρίση ωω ευκαιρία. Κανείς δεν σκέφθηκε ότι πρέπει να “ψαχτούμε” για λιγότερες, φθηνότερες αλλά απείρως πιο αποτελεσματικές λύσεις στο θέμα του εξοπλισμού μας. Συνεχίσαμε τις γνωστές αποδεδειγμένα αποτυχημένες επιλογές σαν να μην τρέχει τίποτα. Αυτή τη δύσκολη περίοδο στα ελληνοτουρκικά τα λάθη μας πληρώνονται…