Κυριακή 30 Ιουνίου 2019

«Απολύτως λανθασμένη»: Πούτιν κατά της μεταναστευτικής πολιτικής της Μέρκελ

 
Το 2017, η Μέρκελ δήλωσε ότι εξακολουθεί να πιστεύει ότι η μέθοδος αντιμετώπισης του προβλήματος της μετανάστευσης ήταν σωστή, αλλά και πως η κρίση του 2015 δεν πρέπει ποτέ να επαναληφθεί.
Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν χαρακτήρισε  ως ένα μεγάλο λάθος την μεταναστευτική πολιτική της Γερμανίδας Καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ.
Το 2015, η Ευρώπη αντιμετώπισε μια άνευ προηγουμένου εισροή μεταναστών από την Μέση Ανατολή και την Βόρεια Αφρική. Η Μέρκελ υποστηρίζει τη λεγόμενη πολιτική ανοιχτών θυρών, καλωσορίζοντας εκατοντάδες χιλιάδες μετανάστες στη Γερμανία.
«Απολύτως λάθος», δήλωσε ο Πούτιν σε συνέντευξη του στoυς FT, που κυκλοφόρησε την Πέμπτη, όταν ρωτήθηκε αν η Μέρκελ έκανε κάποιο λάθος.
Ο Βλαντιμίρ Πούτιν.
© Sputnik / Сергей Гунеев
Ο Πούτιν εξήγησε ότι πολλοί άνθρωποι είχαν παραδεχθεί ότι η πολιτική πολυπολιτισμικότητας, την οποία υπερασπίστηκε εδώ και καιρό η καγκελάριος, δεν ήταν αποτελεσματική καθώς τα συμφέροντα του βασικού πληθυσμού είχαν αγνοηθεί.
«Αν και αυτοί που αντιμετωπίζουν δυσκολίες εξαιτίας πολιτικών προβλημάτων στις χώρες καταγωγής τους χρειάζονται και τη βοήθειά μας. Αυτό είναι μεγάλο, αλλά τι γίνεται με τα συμφέροντα του δικού τους πληθυσμού όταν ο αριθμός των μεταναστών που κατευθύνονται προς τη Δυτική Ευρώπη δεν είναι μόνο μια χούφτα ανθρώπων αλλά χιλιάδες ή εκατοντάδες χιλιάδες;», δήλωσε ο Πούτιν.
Αν και υποστηρίζεται από πολλούς, η πολιτική μετανάστευσης της Μέρκελ προκάλεσε κριτική από εκείνους που ισχυρίζονται ότι η κατάσταση της ασφάλειας στη χώρα είχε επιδεινωθεί λόγω της εισροής μεταναστών.
Μένοντας στο μεταναστευτικό και ερωτηθείς εάν συμφωνεί με το σχέδιο του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ για την κατασκευή τείχους στα σύνορα των ΗΠΑ με το Μεξικό, ο Πούτιν σημείωσε ότι «τουλάχιστον αναζητά λύση», την ώρα όπως είπε που υποστηρικτές των λεγόμενων φιλελεύθερων αξιών «δεν κάνουν τίποτα».
Όπως είπε ο ίδιος, πρόκειται για μια ιδέα απαρχαιωμένη, σημειώνοντας ότι έχει έλθει σε σύγκρουση με τα συμφέροντα της συντριπτικής πλειοψηφίας του πληθυσμού. 
Το ίδιο πράγμα συμβαίνει στην Ευρώπη, παρατήρησε ο πρόεδρος της Ρωσίας, αναφέροντας ότι άλλοι πολιτικοί υποστηρίζουν ότι δεν μπορεί να γίνει τίποτα, γιατί υπάρχουν κανόνες. «Ε λοιπόν, αλλάξτε τους κανόνες!», τόνισε. 
https://sputniknews.gr/kosmos/201906283855315-apolutws-lanthasmenh-poutin-metanasteutikh-politikh-merkel/