Πέμπτη 20 Ιουνίου 2019

Αντιδράσεις για την επέκταση του ΝΑΤΟ στη Θεσσαλία: «Έξω οι βάσεις από την περιοχή μας»

 
«Επίθεση» στο ΝΑΤΟ από μέλος του Περιφερειακού Συμβουλίου της Περιφέρειας Θεσσαλίας. «Η παρουσία των Αμερικανών στη Θεσσαλία δείχνει το ιδιαίτερο ενδιαφέρον τους για την περιοχή», επισημαίνει μεταξύ άλλων.
Tελετή παραλαβής 80 ελικοπτέρων που προμηθεύτηκε ο Ελληνικός Στρατός από τον αμερικανικό Στρατό, πραγματοποιήθηκε πριν από δύο 24ωρα στην αεροπορική βάση του Στεφανοβίκειου Μαγνησίας.
Η τελετή είχε υψηλή αμερικανική παρουσία καθώς εκεί βρέθηκε ο Αμερικανός Πρέσβης στην Αθήνα Τζέφρι Πάιατ και η αναπληρώτρια υφυπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Αν Κατάλντο.
Ειδικότερα πρόκειται για δέκα ελικόπτερα τύπου Σινούκ, μεταφορικά, και 70 τύπου Kiowa Warrior, ελαφρά επιθετικά.
Σύμφωνα με το magnesianews.gr τα ελικόπτερα που αποκτήθηκαν μεταχειρισμένα από τις ΗΠΑ, έφτασαν στο λιμάνι του Βόλου στις 16 Μαΐου και συναρμολογήθηκαν στο 307 ΠΕΒ Στεφανοβικείου από Έλληνες σε συνεργασία με Αμερικανούς τεχνικούς.
Την άποψη ότι η επίσκεψη υψηλόβαθμων Αμερικανών αξιωματούχων στη Μαγνησία έχει ιδιαίτερη σημασία επισημαίνει στο Sputnik o Τάσος Τσιαπλές, μέλος του Περιφερειακού Συμβουλίου της Περιφέρεια Θεσσαλίας, δείχνοντας το ιδιαίτερο ενδιαφέρον τους για την περιοχή.  
«Παρακολουθούμε στενά την επέκταση του ΝΑΤΟ στην περιοχή και την προσπάθεια μετατροπής όλης της Θεσσαλίας σε μία απέραντη ΝΑΤΟική βάση. Είναι ένα φαινόμενο που εντείνεται όσο περνάει ο καιρός. Ήδη έχουν εγκατασταθεί στην 110 πτέρυγα μάχης στη Λάρισα κατασκοπευτικά drones και αντίστοιχα στο Βόλο χρησιμοποιούνται στρατιωτικές εγκαταστάσεις ως βάσεις προσωρινά για την εγκατάσταση των αμερικάνικων Απάτσι και μέσα στο Βόλο επισημαίνει ο Τάσος Τσιαπλές.
Ο ίδιος εξελέγη στο Περιφερειακό Συμβούλιο με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», την αυτοδιοικητική παράταξη που στηρίζεται από το ΚΚΕ.
«Αυτό που θα θέλαμε και για το οποίο παλεύουμε είναι να κλείσουν όλες οι Αμερικανικές βάσεις στη χώρα μας», προσθέτει.  
Την ίδια στιγμή, με ανακοίνωσή της αντέδρασε και η τοπική οργάνωση του ΚΚΕ.
«Πολύμηνες "συνεκπαιδεύσεις" με αντίστοιχα τμήματα Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, ασκήσεις και σχεδιασμοί που μπλέκουν σχεδόν το σύνολο των στρατιωτικών εγκαταστάσεων της περιοχής στο αμερικανοΝΑΤΟϊκό άρμα. Η 111 Πτέρυγα Μάχης της Αγχιάλου έχει από χρόνια ΝΑΤΟϊκή "πιστοποίηση", ενώ δημοσιεύματα κάνουν λόγο για ανέγερση ξεχωριστών εγκαταστάσεων, που θα στεγάσουν πιλότους και διοικητικό προσωπικό των Αμερικανών, πάντα στα πλαίσια των "κοινών ασκήσεων". Επίσης, είναι μια πιθανή βάση για τη στάθμευση των λεγόμενων ιπτάμενων τάνκερς», τονίζεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση.
https://sputniknews.gr/amyna/201906203791339-antidraseis-gia-thn-epektash-tou-nato-sth-thessalia-eksw-oi-vaseis-apo-thn-perioxi-mas/