Τρίτη, 15 Μαΐου 2018

Σάλος από τις δηλώσεις της πρέσβειρας του Ισραήλ στο Βέλγιο: "Τα θύματα της Γάζας είναι όλοι τρομοκράτες"

Η πρέσβειρα του Ισραήλ στο Βέλγιο, η Σιμόνα Φράνκελ, κλήθηκε από το βελγικό υπουργείο Εξωτερικών καθώς χαρακτήρισε όλα τα θύματα στη Γάζα «τρομοκράτες», δήλωσε ένας εκπρόσωπος του βελγικού πρακτορείου στο Γαλλικό Πρακτορείο.
«Λυπάμαι πολύ για κάθε ανθρώπινη ζωή που χάνεται, ανεξαρτήτως εθνικότητας, ακόμη και αν είναι τρομοκράτες, 55 τρομοκράτες που ήρθαν κοντά στο φράκτη (ασφαλείας) για να προσπαθήσουν να πολεμήσουν, να εισέλθουν στην ισραηλινή επικράτεια», δήλωσε η Σιμόνα Φράνκελ σε μια συνέντευξή της στο κρατικό ραδιόφωνο RTBF.
Σε ερώτηση που της τέθηκε αν όλα τα θύματα είναι τρομοκράτες, η διπλωμάτης απάντησε: «Ναι, όλοι τους».
Σχεδόν 60 Παλαιστίνιοι, ανάμεσά τους παιδιά σκοτώθηκαν χθες από ισραηλινά πυρά κοντά στο Ισραήλ. Ένα βρέφος απεβίωσε αφού εισέπνευσε δακρυγόνο κατά τη διάρκεια των επεισοδίων, σύμφωνα με τουπουργείο Υγείας στον θύλακα.
«Θα υπενθυμίσουμε στην πρέσβειρα την ανάγκη το Ισραήλ να σέβεται τους διεθνούς κανόνες», τόνισε το υπουργείο Εξωτερικών.
Από την πλευρά του ο Βέλγος πρωθυπουργός Σαρλ Μισέλ ζήτησε «μια διεθνή έρευνα υπό την αιγίδα των ΗΕ», τονίζοντας ότι «η βία που διαπράχθηκε χθες στην Λωρίδα της Γάζας είναι απαράδεκτη».