Τρίτη 15 Μαΐου 2018

«Εχθρική ενέργεια η απόπειρα απαγωγής»

Εχθρική ενέργεια κατά της χώρας μας» χαρακτηρίζει μια ενδεχόμενη απόπειρα απαγωγής των οκτώ Τούρκων αξιωματικών από την Τουρκία ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής.
Μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό δήλωσε ότι η κυβέρνηση έχει κάνει τα απαραίτητα,
«ούτως ώστε να υπάρχει απόλυτη ασφάλεια για αυτούς τους ανθρώπους όσο βρίσκονται στην ελληνική επικράτεια», λέγοντας ωστόσο χαρακτηριστικά πως δεν διανοείται ότι «η Τουρκία θα προχωρήσει σε μια τέτοια ενέργεια, επιθετική».

Την ίδια ώρα, χαρακτήρισε αδιανόητο να κρατούνται για τόσο διάστημα οι δύο Ελληνες στην Αδριανούπολη, χωρίς κατηγορητήριο και χωρίς κανένα επιβαρυντικό στοιχείο, όπως είπε. «Είχαμε και την περίπτωση των δύο Τούρκων ναυτικών στην Κυλλήνη, και το δικαστήριο ήρε τη διοικητική κράτηση» τόνισε, αναφερόμενος στους δύο Τούρκους που συνελήφθησαν την περασμένη εβδομάδα και αφέθηκαν άμεσα ελεύθεροι, υπογραμμίζοντας για ακόμα μία φορά ότι η Δικαιοσύνη κρίνει κατά περίπτωση και δεν κάνει συμψηφισμούς.
Η επιστολή Γκιουλ
Ο κ. Κοντονής αναφέρθηκε και στην επιστολή που του έστειλε πριν από μερικές εβδομάδες ο Τούρκος ομόλογός του Αμπντουλχαμίτ Γκιουλ, στην οποία υποστήριζε, μεταξύ άλλων, ότι «η Ελλάδα γίνεται τόπος συγκέντρωσης για εγκληματίες», ενώ ζητούσε την έκδοση των «8» το συντομότερο δυνατόν. «Απάντησα αναλυτικά στις αιτιάσεις της επιστολής για την απόρριψη των αιτημάτων έκδοσης. Απάντησα σημείο προς σημείο» είπε ο υπουργός, λέγοντας ότι έθεσε στον Τούρκο και το ζήτημα των δύο Ελλήνων αξιωματικών.