Πέμπτη 31 Αυγούστου 2017

Newsweek: «Τrump goes to war» - Σύντομα πόλεμο βλέπουν οι Αμερικανοί

Αν και το Newsweek είναι ένα σαφώς αντι-Τραμπ ΜΜΕ ωστόσο καταδεικνύει το πολεμικό κλίμα που κυριαρχεί στις ΗΠΑ με αφορμή τις δοκιμές βαλλιστικών πυραύλων από την Β.Κορέα αναφερόμενο στον Αμερικανό πρόεδρο ότι «είναι έτοιμος για πόλεμο»
Ωστόσο έχει δημιουργηθεί ένα κλίμα στην Αμερική ότι ο Ν.Τραμπ είναι πολύ «εύκολος» στην χρήση των οπλικών συστημάτων και σύμφωνα με δημοσκόπηση που διενήργησε το ινστιτούτο «Pew Research» και δημοσιεύεται στο αμερικανικό περιοδικό «Nesweek» φαίνεται ότι η πλειοψηφία των Αμερικανών και συγκεκριμένα το  58% ανησυχεί για τον τρόπο με τον οποίο ο Αμερικανός πρόεδρος μπορεί να χρησιμοποιήσει το αμερικανικό πυρηνικό οπλοστάσιο
Στο περιοδικό θεωρούν σίγουρη την εμπλοκή των ΗΠΑ σε πολεμικές συρράξεις και αναφέρεται χαρακτηριστικά:  «Μπορούν οι στρατηγοί του Τραμπ να σώσουν τις ΗΠΑ αλλά και τον κόσμο από τον Τραμπ;» και δείχνει τον Αμερικανό Πρόεδρο με ένα στρατιωτικό κράνος του Β' ΠΠ
Σχολιάζοντας τις εξελίξεις στο θέμα της κρίσης στη Β.Κορέα, το περιοδικό αναφέρει ότι τις τελευταίες ώρες διατυπώνονται αντικρουόμενες δηλώσεις από την πλευρά της Ουάσινγκτον. Συγκεκριμένα, την ώρα που ο Αμερικανός πρόεδρος κλείνει το δίαυλο επικοινωνίας με το καθεστώς της Πιονγιάνγκ, ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, Τζέιμς Ματίς, υποστηρίζει ότι υπάρχουν ακόμη διπλωματικές λύσεις.
Το ζήτημα είναι κατά πόσον ο Ν.Τραμπ θα τολμούσε να αμφισβητήσει την εξουσία της Κίνας και να προκαλέσει εκ νέου μια σύγκρουση στην κορεατική χερσόνησο.
Ιστορικά η Κίνα έχει αποδείξει ότι δεν φοβάται να επέμβει σε μια τέτοια περίπτωσγη και τότε θα ξαναγίνει πάλι... της Κορέας.