Πέμπτη 17 Αυγούστου 2017

Εκεί όπου το 'ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ Η ΘΑΝΑΤΟΣ ' παίρνει σάρκα και οστά (!) έναν καλόγερο τον υπερασπίζονται δεκάδες στρατιώτες…

Οι έλληνες σπάνε το κλοιό κι ενώνονται με τ΄αδέρφια τους.

 »Ρίσκαρα αλλά πήγα. »
Είναι αυτή η αλλόκοτη αποκοτιά ίδιον της φυλής αλλά και ιδίωμα της ορθοδοξίας της πίστης του χριστιανισμού που θέλει την προυπάντηση επί κυμμάτων, επί αέρος  »αρπαγηθησώμεθα εν νεφέλαις εις απάντησιν του Κυρίου εις αέρα » ….στην ασταθή επιφάνεια.Στο κενό μεταδίδεται η πίστη…
Ανεβήκαμε από Δαμασκό με βανάκι με άνδρες της Αντίστασης στο άγιον όρος της Συρίας και της Ορθοδοξίας.Επισκεφθήκαμε τη Μονή Χερουβείμ που έναν καλόγερο τον υπερασπίζονται δεκάδες στρατιώτες…Είναι ο μοναχός Νικόλαος μετεωρίτης στο ακρότατο μεταίχμιο του Καλαμούν.Είναι ακόμη σπασμένα τα τζάμια από μάχες.Υπάρχουν έντονα τα σημάδια από το τι προηγήθηκε. Στις μάχες την μονή υπερασπίζονταν ντόπιοι , στρατός,Χεζμπολλά και λίγοι ιρανοί.
Το σύμπλεγμα των τριών αγαλμάτων ρωσικής κατασκευής δεσπόζει από μακριά.Ο Χριστός Κυριάρχος Νικητής, η Μητέρα του..Συγκλονιστικές φιγούρες.Στην πιο κρίσιμη μάχη γέμισε κουφάρια η περιοχή κουφάρια τρομοκρατών που θέλαν να πατήσουν την κορυφή να πάρουν το κάστρο το άπαρτο.Από τους 157 σκοτώθηκαν οι 152.
Στην ιστορική  Μονή της Παναγίας Σαιντανάγιας της Θαυματουργής συναντήσαμε την αδελφότητα και τη Γερόντισσα Φεβρωνία.Είναι τεράστια η συγκίνηση από την επαφή με αυτούς τους ανθρώπους.Στο αρχονταρίκι πορτραίτα των Άσαντ και παράσημο , τιμητικές πλακέτες στη μονή για την προσφορά της από το συριακό κράτος.

Στην ανδρώα μονή του Αη Γιώργη δεσπόζει το άγαλμα που καταβάλει το δράκο. Συναντήσαμε τον π. Σιλουανό.


Ο λόγος δεν αρκεί ν΄αποδώσει αυτό που ζεις σε αυτούς τους τόπους σε αυτή την επαφή με αυτούς τους ανθρώπους ταγμένους ο καθένας στο δικό του πόστο στην ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ.
Πάντα στα μοναστήρια ξαπόστεναν οι καπετάνιοι…..





dimpenews.com