Παρασκευή 18 Αυγούστου 2017

Στρατολογημένοι πράκτορες της MIT ισλαμοφασίστες τζιχαντιστές του ISIS που σχεδίαζαν επιθέσεις στην Ευρώπη

Ένα από τα μέλη του ISIS που συνελήφθησαν στη Γερμανία το 2016 αποδείχθηκε ότι είναι πράκτορας στρατολογημένος από την τουρκική μυστική υπηρεσία MIT.
 Ο τζιχαντιστής δήλωσε στην κατάθεση του στην αστυνομία ότι άρχισε να εργάζεται για την ΜΙΤ μετά τη διέλευση από τη Συρία στην Τουρκία το 2014. 
Τον Ιούνιο του 2016, βομβιστές αυτοκτονίας του ISIS σχεδίαζαν… να επιτεθούν στην κεντρική λεωφόρο Heinrich-Heine του Ντίσελντορφ, μια ομάδα ως βομβιστές αυτοκτονίας στη λεωφόρο και ένα άλλο άτομο για να επιτεθεί σε αθώους πολίτες με όπλα και εκρηκτικά.

Ωστόσο, σε έφοδο της γερμανικής αστυνομίας, συνελήφθησαν τρεις Σύριοι, μέλη της ομάδας που προετοίμαζε τις επιθέσεις στη Βόρεια Ρηνανία Βεστφαλία και στο Baden-Württenberg. Ένα άλλο πρόσωπο με το όνομα Salah A. τέθηκε υπό κράτηση στη Γαλλία στο πλαίσιο της ίδιας έρευνας και παραδόθηκε στη Γερμανία.

Σύμφωνα με το περιοδικό Der Spiegel, ο συλληφθείς Salah A. δήλωσε στην κατάθεση του ότι είχε περάσει στην Τουρκία τον Μάιο του 2014 μαζί με τον Hamza C. ο οποίος επίσης συνελήφθη:

«Μετά τη διέλευση στην Τουρκία, εργάστηκα κρυφά για την τουρκική ΜΙΤ. Η τουρκική αστυνομία διενήργησε μια επιχείρηση σύμφωνα με πληροφορίες που της παρείχα και συνέλαβε περίπου 50 μέλη του ISIS. Απέτρεψα επίσης επιθέσεις εναντίον πολλών στόχων μεταξύ των οποίων και το Προξενείο των ΗΠΑ».

Ο Salah A. ταξίδεψε αργότερα στην Ελλάδα με βάρκα ως πρόσφυγας, από όπου μετέβη στη Γερμανία και ζήτησε άσυλο. Ο φάκελος έρευνας του Salah A. λέει ότι προετοίμασε την ομάδα τζιχαντιστών για να διεξάγει την τρομοκρατική επίθεση στο Ντίσελντορφ μετά την άφιξή του στη Γερμανία. Στο Facebook, έγραψε: «Όλα είναι έτοιμα για δράση, τα υπόλοιπα αφήνονται στον Αλλάχ».


Πηγή: ANF News
https://olympia.gr/2017/08/18/%cf%83%cf%84%cf%81%ce%b1%cf%84%ce%bf%ce%bb%ce%bf%ce%b3%ce%b7%ce%bc%ce%ad%ce%bd%ce%bf%ce%b9-%cf%80%cf%81%ce%ac%ce%ba%cf%84%ce%bf%cf%81%ce%b5%cf%82-%cf%84%ce%b7%cf%82-mit-%ce%b9%cf%83%ce%bb%ce%b1%ce%bc/#more-806452