Σάββατο 7 Μαΐου 2016

To Ισλάμ κατακτά την Ευρώπη με την συγκατάθεση των πολιτών της...''Όπως στρώσεις θα κοιμηθείς''

Εκλογές σήμερα για τον δημαρχιακό θώκο του Λονδίνου και, αν επαληθευτούν όλες οι δημοσκοπήσεις,
η πρωτεύουσα της Βρετανίας θα αποκτήσει τον πρώτο μουσουλμάνο δήμαρχο στην ιστορία της αλλά και στην ιστορία όλων των μεγαλουπόλεων της Ευρώπης!Πρόκειται για τον Σαντίκ Καν, υποψήφιο του Εργατικού Κόμματος, ο οποίος φαίνεται πως θα είναι αυτός που θα διαδεχθεί τον συντηρητικό Μπόρις Τζόνσον, νικώντας τον συνυποψήφιό του δισεκατομμυριούχο Ζακ Γκόλντσμιθ.

Ο 46χρονος Καν γεννήθηκε στο νότιο Λονδίνο από γονείς Πακιστανούς που είχαν μεταναστεύσει στη Βρετανία λίγα χρόνια νωρίτερα. Ο πατέρας του ήταν οδηγός λεωφορείου και η μητέρα του μοδίστρα. Ο Καν είναι το πέμπτο από τα συνολικά οκτώ παιδιά της οικογένειας. Σπούδασε Νομική στο πανεπιστήμιο του Βόρειου Λονδίνου και για αρκετά χρόνια εργάστηκε ως δικηγόρος, ειδικός σε θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Το 1994 μπήκε στον χώρο της πολιτικής ως δημοτικός σύμβουλος της περιφέρειας Wandsworth του Λονδίνου και στη συνέχεια, στις εκλογές του 2005, εξελέγη βουλευτής. Το 2008 ο τότε πρωθυπουργός Γκόρντον Μπράουν τού έδωσε θέση στην κυβέρνησή του χρίζοντάς τον υπουργό Επικρατείας για θέματα τοπικών κοινωνιών, γεγονός που τον έκανε τον δεύτερο μουσουλμάνο πολιτικό που έγινε μέλος βρετανικής κυβέρνησης. Μετά την ήττα του Εργατικού Κόμματος το 2010, ο Σαντίκ Καν έγινε υπουργός Συγκοινωνιών στη σκιώδη κυβέρνηση, ενώ παράλληλα ανέλαβε και τα θέματα Λονδίνου. Η προεκλογική εκστρατεία για τον δήμο του Λονδίνου σημαδεύτηκε από έντονη αντιπαράθεση μεταξύ του Καν και του Γκόλντσμιθ. Ο 41 ετών μεγιστάνας, από πλούσια εβραϊκή οικογένεια με σπουδές στο περίφημο κολέγιο Ιτον, επί σειρά ετών ασχολήθηκε με το περιβάλλον, προτού κερδίσει τελικά μια θέση στο βρετανικό Κοινοβούλιο.