Τετάρτη 4 Μαΐου 2016

Δεν μιλάει κανείς....πάνω απ'όλα οι πρόσφυγες

Επιχείρησαν να σφάξουν αστυνομικό στο Κέντρο Μεταναστών!!!
Κάποιοι ΣΤΡΟΥΘΟΚΑΜΗΛΙΖΟΥΝ
Θα θρηνήσουμε θύματα!
Άλλο ένα εξαιρετικά σοβαρό περιστατικό σημειώθηκε χθες το βράδυ στο Κέντρο Μεταναστών, στη Σάμο από την ανεξέλεγκτη κατάσταση που επικρατεί εδώ και πάρα πολύ καιρό!
Παρόλο που έχουμε καταναλώσει πολύ μελάνι προειδοποιώντας ότι η κατάσταση κινείται εκτός ελέγχου, οι αρμόδιοι το μόνο που κάνουν είναι να σκεπάζουν τα προβλήματα κάτω από το χαλί!
 
Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουμε, χθες γύρω στις 19:30 το απόγευμα κατά την έναρξη της διαδικασίας της βραδυνής σίτησης των 830 (περίπου) μεταναστών και προσφύγων που βρίσκονται στο Κέντρο από τον Στρατό, ξεκίνησε και πάλι εξέγερση από μετανάστες που διαμαρτυρόντουσαν για την ποιότητα του φαγητού!
Οι ΜΟΛΙΣ τρείς (3) αστυνομικοί που βρισκόταν εκεί (βάρδια), μαζί με ολιγάριθμους στρατιωτικούς και μέλη μη κυβερνητικών οργανώσεων, προσπάθησαν να τους ηρεμήσουν χωρις αποτέλεσμα!
Κάποιοι από αυτούς με μαχαίρια στις τσέπες άρχιζαν να κινούνται απειλητικά προς το μέρος των αστυνομικών και των στρατιωτικών με την κατάσταση να τείνει να ξεφύγει επικίνδυνα!
Λίγα λεπτά αργότερα ένας 32χρονος Ιρακινός ημίγυμνος και κραδαίνοντας μια λεπίδα που κρατούσε στο χέρι, κινήθηκε απειλητικά εναντίον του υπεύθυνου Ταγματάρχη του Κέντρου και τότε ένας αστυνομικός (άοπλος) μπήκε μπροστά για να τον προστατέψει!
Ο Ιρακινός τότε προσπάθησε να καρφώσει στον λαιμό τον αστυνομικό, ευτυχώς χωρίς να τα καταφέρει και αμέσως μετά αυτοτραυματίστηκε με την ίδια λεπίδα!!!
Άμεσα κλήθηκε τηλεφωνικά η Άμεση Δράση (100) και ζητήθηκε η συνδρομή των ΜΑΤ, αλλά και άλλη δύναμη της αστυνομίας αφού η κατάσταση είχε ξεφύγει!
Στο σημείο έφτασαν δυνάμεις της αστυνομίας ενώ σε πολλά σημεία του Κέντρου οι υπόλοιποι μετανάστες άναψαν φωτιές προκαλώντας εξέγερση!
Λίγη ώρα αργότερα τα ΜΑΤ κατάφεραν να ηρεμήσουν την κατάσταση αφοπλίζοντας τον Ιρακινό ενώ ο αστυνομικός μετέβη στο Νοσοκομείο της Σάμου έχοντας υποστεί ισχυρό σοκ!
Εκεί μετά τις απαραίτητες εξετάσεις του προτάθηκε να επισκεφθεί ψυχολόγο.
Ο 32χρονος Ιρακινός αφού διακομίστηκε στο Νοσοκομείο και διαπιστώθηκε πως είχε επιπόλαια τραύματα, οδηγήθηκε στο Α.Τ. Σάμου, όπου και κρατείται με την κατηγορία της απόπειρας δολοφονίας κατά στυνομικού και την κατοχή και χρήση αιχμηρού μεταλλικού αντικειμένου.
Αύριο θα οδηγηθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Σάμου για τα περαιτέρω!
 
Το απίστευτο σε όλη αυτή την υπόθεση είναι πως από αναφορές που έχουμε από αυτόπτες μάρτυρες που βρίσκονταν στο Κέντρο Μεταναστών εκείνη τη στιγμή και δεν έχουν εξακριβωθεί από τις επίσημες αρχές (τα στόματα είναι ερμητικά κλειστά), ο επικεφαλής 22χρονος υπαστυνόμος της Αστυνομικής Διεύθυνσης Σάμου που έχει και την ευθύνη της λειτουργίας του Κέντρου φθάνοντας στο σημείο όπου έγινε το επεισόδιο "επιτέθηκε" φραστικά στον συναδελφό του αστυνομικό (που δέχθηκε την επίθεση του Ιρακινού) και παρόλο το σοκ που είχε υποστεί του ζητούσε εξηγήσεις γιατί πήρε τηλέφωνο το 100 και όχι τον ίδιο κατηγορώντας τον πως έτσι δημοσιοποιήθηκε το γεγονός!!!
Γεγονός που έκανε τον αστυνομικό να του κάνει αναφορά και στην αστυνομική διεύθυνση αλλά και στην Εισαγγελία!
(Δεν έχει εξακριβωθεί)
 
Μας κάνει εντύπωση πως είναι δυνατόν κάποιοι να νοιάζονται περισσότερο στην απόκρυψη των προβλημάτων που υπάρχουν στο νησί με τους μετανάστες και να μην νοιάζονται για τις ζωές των συναδέλφων τους που κινδυνεύουν ανά πάσα στιγμή στο Κέντρο Μεταναστών!
Πως είναι δυνατόν να νοιάζονται για τον στρουθοκαμηλισμό της κυβέρνησης και της πολιτικής ηγεσίας της Αστυνομίας και να μη νοιάζονται που βρισκόμαστε πολύ κοντά στο γεγονός ότι μπορεί να θρηνήσουμε ακόμη και ανθρώπινη ζωή!!!
Έχουμε ξαναγράξει σε άλλα μας άρθρα πως είναι εξαιρετικά δύσκολο να ηγείται της κατάστασης ένας 22χρονος υπαξιωματικός και να έχουμε την απαίτηση να δουλεύουν όλα ρολόι εκεί!
Για τον Αστυνομικό Διευθυντή Σάμου έχουμε ξαναγράψει πως είναι άφαντος και δεν έχει αντιληφθεί της σοβαρότητα της κατάστασης!
 
Αυτή τη στιγμή στο Κέντρο Μεταναστών Σάμου χωρητικότητας 281 ανθρώπων, φιλοξενούνται 850 πρόσφυγες και μετανάστες, ενώ άλλοι 50 μεταφέρονται σήμερα εκεί από το Αγαθονήσι!
Που σημαίνει ότι 900 άνθρωποι φυλάγονται καθημερινά... από ΜΟΝΟ τρείς (3) αστυνομικούς στη βάρδια!!!
Άρα πως μπορεί να φυλαχτούν 900 άνθρωποι που ουσιαστικά ΔΕΝ είναι κρατούμενοι αφού μπορούν να έχουν ότι είδους αντικείμενα θέλουν μέσα στο Κέντρο και τρείς (3) αστυνομικοί να είναι άοπλοι εκεί;
Αστυνομικοί που δουλεύουν στο Κέντρο χωρίς παραπάνω λεφτά και τα έξοδα που κάνουν στο νησί επιβαρύνουν τη δική τους τσέπη, αφού οι ίδιοι δεν είναι από το νησί!
 
Αναρωτιώμαστε λοιπόν πως είναι δυνατόν να θεωρούνται κρατούμενοι οι μετανάστες χωρίς να υπάρχουν σκοπιές και ανά πάσα στιγμή να βγαίνουν από τις δεκάδες τρύπες που έχουν ανοίξει και να κυκλοφορούν με όλη τους την άνεση στην πόλη;
 
Πως είναι δυνατόν να λειτουργήσει ο αστυνομικός μπροστά σε μια τέτοια κατάσταση όταν ακόμη και οι ασύρματοι που έχουν δεν λειτουργούν γιατί έχουν χαλάσει οι μπαταρίες τους;
 
Απίστευτα περιστατικά που επαναλαμβάνουμε πως αργά ή γρήγορα μπορεί να οδηγήσουν ακόμη και στην απώλεια ανθρώπινης ζωής!
 
Θεωρούμε ότι η ηγεσία (πολιτική και ένστολη) πρέπει επιτέλους να δεί το πρόβλημα με σοβαρότητα και έχει την υποχρέωση να προλάβει άσχημες καταστάσεις και όχι να συγκαλήπτει!
Εξάλλου έχουν υπάρξει ανάλογες προειδοποιήσεις και από το συνδικαλιστικό κομμάτι των αστυνομικών της Σάμου και από μέλη της Τοπικής Διοίκησης της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών, αλλά και από αναφορές αστυνομικών.
 
Το καμπανάκι το χτυπήσαμε.........και ελπίζουμε να μη χτυπήσει η Καμπάνα!

i-samos.gr