Παρασκευή 8 Μαΐου 2015

Ιλαρίων: H τρομοκρατία και ο εξτρεμισμός εξαπλώνονται σαν την πανούκλα-Σε εξέλιξη γενοκτονία των Χριστιανών

"H τρομοκρατία και ο εξτρεμισμός συνεχίζουν να αυξάνονται και να εξαπλώνονται σαν την πανούκλα. Και ο δυτικός κόσμος δεν ξέρει τι να κάνει.
" σχολίασε για όσα συμβαίνουν στη Μέση Ανατολή, τη Βόρεια Αφρική και όχι μόνο, ο Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ Ιλαρίων στην εκπομπή «Εκκλησία και κόσμος», η οποία προβάλλεται στο τηλεοπτικό κανάλι «Ρωσία-24»
"Μόνο όταν μέσα από το Διαδίκτυο άρχισαν να προβάλλονται φρικτά βίντεο από μαζικές εκτελέσεις στην Ευρώπη και στη Δύση, άρχισε επιτέλους η διεθνής κοινότητα να μιλά δυνατά για τη δίωξη των χριστιανών. Αλλά αυτή έχει ήδη στοιχίσει τη ζωή σε εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους, ενώ εκατομμύρια άνθρωποι έμειναν άστεγοι. Και δεν μπορούμε να περιμένουμε άλλο, δεν είναι δυνατόν να περιοριστούμε σε λόγια, χρειάζεται αποφασιστική δράση" σχολίασε ο κ. Ιλαρίων.
Επίσης τόνισε πως "Πρόσφατα εκδόθηκε ψήφισμα που ξεκίνησε από τη Ρωσία, το Βατικανό και το Λίβανο σχετικά με την κατάσταση των Χριστιανών. Πρόκειται για μια επίκαιρη ανάλυση, αλλά πλέον θα πρέπει να περάσουμε από τα λόγια στις πράξεις. Δεν μπορούμε απλά να περιοριζόμαστε στα ψηφίσματα τη στιγμή που υπάρχει μια γενοκτονία των Χριστιανών".
πηγή: agioritikovima.gr