Πέμπτη 7 Μαΐου 2015

Η χήρα του Μανώλη Καντάρη ξεσπά: Είναι τρομερό πόσο λίγο κοστίζει η ανθρώπινη ζωή

Ολη η Ελλάδα είχε συγκλονιστεί από τη δολοφονία του Μανώλη Καντάρη, ο οποίος δολοφονήθηκε την ώρα που πήγαινε να πάρει το αυτοκίνητο για να μεταφέρει τη γυναίκα του στο μαιευτήριο.
Ο 44χρονος είχε τραυματιστεί με μαχαίρι τουλάχιστον τρεις φορές στην πλάτη, στα χέρια και στον λαιμό, επειδή αντιστάθηκε και δεν παρέδωσε κατευθείαν την βιντεοκάμερα, που του ζητούσαν.
Η δολοφονία του Μανώλη Καντάρη είχε ως αποτέλεσμα να υπάρξουν αρκετές ημέρες κινητοποιήσεων, τις οποίες εκμεταλλεύτηκε η Χρυσή Αυγή και άλλες ακροδεξιές οργανώσεις για να εξαπολύσουν ένα κήρυγμα μίσους, αλλά και δολοφονικές επιθέσεις κατά μεταναστών.
Τρία χρόνια μετά την αδίστακτη δολοφονική επίθεση η γυναίκα του άτυχου άνδρα εξομολογείται στο Mega τι ακριβώς έγινε εκείνο το βράδυ.
«Αποφασίσαμε με τη μητέρα του να κατέβουμε και να προχωρήσουμε προς το πάρκινγκ. Αυτό που αντίκρισα μπροστά μου ήταν φρικαλέο, που δεν θέλω να περιγράψω και να επαναλάβω. Ηταν η επιβεβαιώση αυτό που φοβόμουν, αυτό είχε συμβεί».

«Ηταν ένας άνθρωπος που έβαζε στόχους, τους πετύχαινε και προχωρούσε στους επόμενους. Ηταν μια κινητήριος δύναμη. Αγαπούσε πάρα πολύ όλα του τα παιδιά», αναφέρει μιλώντας για τον σύζυγό της και συνεχίζει: «Υποστήριζε την οικογένειά του, τους φίλους του. Ηταν ένας νέος, δραστήριος άνθρωπο. Ηταν μια τεράστια αδικία για τον ίδιο γιατί έκανε τόσα πολλά πράγματα, που ξαφνικά διακόπηκαν».
Οι 2 από τους 3 δράστες συνελήφθησαν από τις αρχές και ομολόγησαν πως την βιντεοκάμερα που έκλεψαν την πούλησαν στο Μοναστηράκι για 120 ευρώ.
«Αυτό που μου φένηκε τρομερό είναι πόσο λίγο κοστίζει μια ανθρώπινη ζωή. Ηταν τρεις εναντίον ενός. Θα μπορούσαν να τον είχαν ακινητοποιήσει, να τον τραυματίσουν όχι να τον σκοτώσουν», τονίζει.
Κληθείσα να σχολιάσει το ζήτημα των μεταναστών η γυναίκα του Μανώλή Καντάρη εξήγησε πως «οι άνθρωποι αυτοί είναι δυστυχισμένοι. Πάνε σε μια χώρα για ένα καλύτερο μέλλον. Ομως με τον ρυθμό που κατακλύζουν την Ελλάδα δεν υπάρχει έλεγχος, κάτι που είναι απολύτως απαραίτητο».


Πηγή: Η χήρα του Μανώλη Καντάρη ξεσπά: Είναι τρομερό πόσο λίγο κοστίζει η ανθρώπινη ζωή | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/news/205404/i-hira-toy-manoli-kantari-xespa-einai-tromero-poso-ligo-kostizei-i-anthropini-zoi#ixzz3ZUI8saKl