Σάββατο 2 Μαΐου 2015

Αυτό κι αν είναι απίστευτο!

Απίστευτο! Οι Τούρκοι δουλέμποροι τους μαθαίνουν πώς να χειριστούν και να βυθίσουν τα φουσκωτά σκάφη στο Αιγαίο
Οι Τούρκοι έχουν οργανώσει σχολές εκπαίδευσης παράνομων μεταναστών, με βασικό μάθημα διδασκαλίας το πώς θα περάσουν από τις τουρκικές ακτές απέναντι, στα ελληνικά νησιά. Ως «καθηγητές» εμφανίζονται οι δουλέμποροι, που έχουν αναγάγει το θέμα σε «χρυσοφόρα επιστήμη» και οι μόνοι που δεν το έχουν αντιληφθεί είναι οι Ευρωπαίοι, οι οποίοι έως σήμερα έκλειναν τα μάτια στο πρόβλημα, ώσπου η κυβέρνηση να ανεβάσει πολιτικά το θέμα και να μιλήσει για την παροχή των απαραίτητων ταξιδιωτικών εγγράφων στους μετανάστες, προκειμένου να πηγαίνουν σε όποια χώρα θέλουν.

Το θέμα αυτό, μάλιστα, αποκαλύπτει μια τουρκική εφημερίδα, η «Zaman», η οποία σε σχετικό δημοσίευμα αναφέρει ότι στην περιοχή Καραμπουρούν της Σμύρνης υπάρχουν κέντρα συγκέντρωσης παράνομων μεταναστών, όπου οι Τούρκοι δουλέμποροι τους εκπαιδεύουν για το πώς θα χειριστούν τα φουσκωτά σκάφη μόλις αυτά μπουν σε ελληνικά χωρικά ύδατα, για να τα βυθίσουν και να θεωρηθούν ναυαγοί από τα περιπολικά σκάφη του ελληνικού Λιμενικού Σώματος. Πρόκειται ουσιαστικά για την «εξέλιξη» της διαδικασίας που παγίως ακολουθείται από τους δουλεμπόρους. Μέχρι πρότινος οι δουλέμποροι συνόδευαν τους μετανάστες, τρυπούσαν το φουσκωτό και διέφευγαν με άλλο σκάφος, ενώ τώρα αναθέτουν αυτή του δουλειά στους ίδιους τους μετανάστες, αδιαφορώντας για τους κινδύνους που διατρέχουν.

Η τουρκική εφημερίδα αναφέρει ότι το θέμα πήρε τεράστιες διαστάσεις. Ετσι, αναγκάστηκε να επέμβει η στρατοχωροφυλακή, η οποία προχώρησε σε συλλήψεις ορισμένων ατόμων που είχαν στήσει την επιχείρηση. Προφανώς όμως αυτό έγινε (αν έγινε) για τα μάτια του κόσμου, αφού είναι γνωστό πως στα τουρκικά παράλια, όπως στον Τσεσμέ, στο Αιβαλί και στην Ντάτσα, αλλά και στα ενδότερα υπάρχουν γραφεία τα οποία λειτουργούν για να διακινούν παράνομους μετανάστες προερχόμενους από τη Συρία, το Αφγανιστάν, τη Σομαλία, την Ερυθραία, τη Μιανμάρ, την Αίγυπτο, το Μάλι και την Παλαιστίνη. Κάποια από αυτά έχουν εξελιχτεί σε «σχολές εκπαίδευσης», με το αζημίωτο, βέβαια. Από 500 έως 1.000 δολάρια είναι το κόστος μόνο για τα «μαθήματα».