Σάββατο 9 Μαΐου 2015

Σχέδιο Β' κατά του Άσαντ..έρχεται το ''ΝΑΤΟ της Αραβίας'' και οι ''αποκεφαλιστές έγιναν μέτριοι''

Τούρκοι αξιωματούχοι επανέλαβαν ότι μαζί με τη Σαουδική Αραβία και τις ΗΠΑ, θα συνεχίζουν να υποστηρίζουν τη λεγόμενη «μέτρια» ισλαμική αντιπολίτευση που βρίσκεται σε ομάδες στη Συρία και συγχρόνως θα την βοηθήσουν να αντιμετωπίσει  τις εξτρεμιστικές ισλαμικές ομάδες που δρουν στην εμπόλεμη περιοχή.
Υποστηρίζεται, ωστόσο,  ότι η Σαουδική Αραβία και η Τουρκία έχουν έρθει σε  συμφωνία να ενώσουν τις ομάδες της αντιπολίτευσης στη Συρία, συμπεριλαμβανομένης της συνδεδεμένης με την Αλ Κάιντα- «Τζαμπχάτ αλ Νούσρα», κατά του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ, αναφέρει ανώνυμη πηγή .
Ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, Tanju Bilgiç, είπε στην εφημερίδα Sabah ότι η Άγκυρα θα υποστηρίξει μόνο τις ομάδες με «μέτριους» ισλαμιστές και άρχισε, ήδη, την εκπαίδευση αυτή με Αμερικανούς που έχουν φθάσει στην Τουρκία, ενώ καθόρισε ότι οι εξτρεμιστικές  οργανώσεις είναι σοβαρή απειλή για όλη την περιοχή.
O Bilgiç αναφερόμενος στη συνεργασία Τουρκίας- Σαουδικής Αραβίας, τόνισε ότι αυτή είναι αποκλειστικά για τη Συρία,  για την πτώση του Άσαντ από την προεδρία της Συρίας και για αυτό το στόχο ακολουθούν ένα ειδικό πρόγραμμα.